Salg af Saxo Bank nærmer sig

Selv om der endnu ikke er budt på Saxo Bank, er et helt eller delvist salg rykket nærmere. Samlet er prisen på 14-16 milliarder kroner.

De to storaktionærer i Saxo Bank, Kim Fournais og Lars Seier Christensen, har ikke direkte sagt, at deres aktieandele er til salg, men det har ligget i kortene, at Lars Seier Christensens flytning til Schweiz var et udtryk for, at han var klar til at prøve noget nyt, og at det kunne trække Kim Fournais med i et salg. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et delvist salg af Saxo Bank nærmer sig ifølge flere medier. Som Business berettede allerede i august, har storaktionæren General Atlantic hyret de to investeringsbanker JP Morgan og SEB Enskilda til at sælge kapitalfondens 22 procent af Saxo Bank.

Det er den proces, der nu nærmer sig sin afslutning, efter at der er givet prisindikationer i størrelsen 14 til 16 milliarder kroner for hele Saxo Bank.

Også andre aktieposter som portugisiske Espirito Santos 9,9 pct. og medarbejderaktier på samlet otte procent skulle være i spil, mens Børsen skriver, at de to stiftere Kim Fornais og Lars Seier Christensen ikke er interesserede i at sælge deres 60 procent til den pris.

En endog meget pæn pris

En iagttager tæt på banken oplyser dog, at et egentligt bud på mellem 14 og 16 milliarder kroner vil blive set som en endog meget pænt, og derfor kan det ikke udelukkes, at hele Saxo Bank kan ende med at blive solgt.

Prisen er da også væsentligt højere, end den pris de to ejere gik efter sidste sommer, da ønskeprisen dengang lå i størrelsesordenen 10 til 14 milliarder kroner.

Selv afviser Kim Fornais og Lars Seier Christensen dog overhovedet at kommentere et eventuelt salg.

Der er divergerende meldinger om, hvem der står til at løbe med General Atlantics aktiepost. TV 2 Finans skriver, at der kun er én bejler tilbage ud af en gruppe på fire interesserede, der har givet prisindikationer.

Børsen skriver derimod, at der fortsat er fire til fem interesserede tilbage, og at de nu vil få mulighed for at lave en due dilligence – en grundig analyse med adgang til fortroligt materiale – inden de vil afgive endelige bud. Det er angiveligt to amerikanske kapitalfonde, der nu står bedst i forhandlingerne.

Salgsprocessen – der blev indledt allerede sidste forår – er blevet forsinket af, at Saxo Bank har skullet igennem forskellige undersøgelser foretaget af Finanstilsynet.

Tilsynets anmærkninger gik blandt andet på investorbeskyttelsen og procedurerne til sikring mod hvidvask, og tilsynet fandt forholdene så grelle, at de meldte Saxo Bank til Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet – også kendt som Bagmandspolitiet.

Saxo Bank mener sig renset for disse anklager, og nu kan salgsprocessen altså fortsætte.

Tidligere har ejerne også overvejet en børsnotering, men den plan er droppet for nuværende, blandt andet på grund af den meget dårlige omtale, Saxo Bank har fået – ikke bare med Finanstilsynets kritik – men også efter kritik fra tidligere ansatte.

Endelig har Saxo Bank kæmpet med anklager om, at banken skulle have bedrevet front running, hvilket vil sige at forsinke eksekveringen af kunders ordrer for egen vindings skyld.

Den sag er ikke afgjort endnu, og der er gensidige søgsmål mellem Saxo Bank og de vrede kunder, der føler sig snydt.