Salg af røgfri tobak upåvirket af rygeforbud

Salget af den moderne skrå, tobakspastillen, stiger kun lidt, selv om jagen på rygere hele tiden intensiveres.

Jagten på rygere intensiveres år efter år, men det påvirker ikke salget i mærkbart omfang hos House of Oliver Twist i Odense, der sælger tobak for meget mere end en skilling. Omsætningen er steget en anelse i det seneste regnskabsår, og overskuddet landede på 13,5 mio. kroner.

»Vores produkt har været kendt i århundreder, så det er godt at kunne konstatere, at den røgfri tobak også har sin plads i det moderne samfund«, siger administrerende direktør Michael Drest Nielsen fra House of Oliver Twist.

Odense-virksomheden har over 200 år på bagen, og selskabet er dermed blandt Danmarks ældste virksomheder. 85 procent af produktionen eksporteres. Der er tale om nikotinholdige tobakspastiller i forskellige smagsvarianter – en moderne udgave af skråen.

»Tobakspastillerne står måske ligefrem over for en revitalisering, nu offentligheden i stigende grad foretrækker et røgfrit miljø – og med tobakspastillerne kan rygerne fortsat nyde tobak og nikotin uden at genere andre med den passive rygning,« siger Michael Drest Nielsen.