Salg af nye huse lammet af tinglysnings-kaos

Skandalen med den nye digitale tinglysning breder sig. 4.500 sager om nye parceller og flytning af skelpæle er strandet, skriver Dorte Toft på sin blog

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op mod 4.500 sager om ændringer af matrikler er strandet siden den 20. august, hvor Domstolsstyrelsen lukkede for den papirbaserede tinglysning.

Det skriver Berlingske Business blogger Dorte Toft på sin blog her på business.dk. Læs den her.

Indførelsen af den digitale tingslysning har totalt lammet salg af nyudstykkede parceller og afregning mellem boligejere, der indbyrdes flytter skelpæle.

Bag det talmæssige skøn på de 4.500 sager står praktiserende landindspektør Flemming Pade, Landinspektørerne Skelstedet. Tallet baserer han på, at Kort- og Matrikelstyrelsen hvert år registrerer 10-12.000 såkaldte matrikulære sager fra landinspektører.

Skandaløst problem”Det er et overset problem, midt i hele debatten om de alvorlige forsinkelser, som den digitale tinglysning har forårsaget,” siger Flemming Pade, ”En parcel udstykket efter den 20. august, hvor der blev lukket for papirbaseret tinglysning, findes end ikke i tingbogen. Som følge heraf, kan der hverken lyses adkomster, hæftelser eller servitutter på disse, hvilket er skandaløst.”, skriver Dorte Toft.

Læs mere på Bizzen - IT & Business