Salg af Nokia Siemens ikke tæt på

Finske Nokia og tyske Siemens har ikke længere en gensidig aftale om, at modparten først skal høres, før de måtte sælge ud. Alligevel synes et salg af netværksgiganten ikke nært forestående.

Nokia Siemens Networks (NSN) er en af verdens største leverandører af mobiludstyr. Nu er aftalen mellem de to ejere, Nokia og Siemens, udløbet. Arkivfoto: Michael Dalder, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL DALDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et salg af netværksgiganten Nokia Siemens Networks står ikke lige for, selv om en seksårig samarbejdsaftale mellem finske Nokia og tyske Siemens udløb i torsdags.

Det siger kilder i de to moderselskaber til nyhedsbureauet Reuters.

Den finske mobilgigant og det tyske industrikonglomerat ejer hver halvdelen af Nokia Siemens Networks (NSN), som de etablerede i fællesskab, men som de begge tidligere - og mest Siemens - har talt om at skille sig af med.

Skal ikke først spørge om lov

Aftalen, som nu ikke gælder længere, forbød den ene part at sælge ud uden først at høre den anden ejer. Nokia kæmper for sin overlevelse oven på en dramatisk strategiændring i februar 2011, hvor den nye topchef, canadieren Stephen Elop, skrottede al Nokias egen software og lagde alle sine æg i Microsofts kurv for fremover at bruge Windows Phone-styresystemet i Nokias nye Lumia-serie af mobiltelefoner. Nokia forsøger at skille sig af med alle dele, som ikke henregnes under kerneforretning. Luksusmobilproduktionen Vertu blev sidste år solgt til den svenske kapitalfond EQT for et ukendt beløb, og senest har Nokia også solgt sit hovedsæde i Espoo nær hovedstaden Helsinki for at rejse penge.

NSN har været plaget af den dårlige verdensøkonomi og har også været igennem en massiv sparerunde. Som bestyrelsesformand sidder TDCs tidligere koncernfinansdirektør Jesper Ovesen, der kom til i september 2011 og straks gik i gang med at iværksætte en omfattende spareplan, som skal bringe orden i Nokia Siemens Networks' økonomi, sammen med Rajeev Suri, som siden oktober 2009 har været topchef i selskabet.

Endelig et positivt bidrag

I slutningen af 2012 bidrog NSN endelig positivt til Nokias økonomi i stedet for at dræne pengekassen.

NSN konkurrerer med svenske Ericsson, franske Alcatel-Lucent og kinesiske Huawei på området for mobiludstyr.

Flere analytikere taler om, at NSN enten kan sælges til en konkurrent eller børsnoteres. Det sidste vil dog tage nogen tid.