Salg af møbler styrtdykker

Mange butikker må lukke i år, efter møbelbranchens salg sidste år dykkede med 12 procent.

Foto: Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
De dyre ting til hjemmet kan undværes i tider, hvor der er småt med penge. Derfor svigtede de danske forbrugere møbelforretningerne sidste år og salget dykkede med 12 procent. Det skriver Jyllands-Posten.

”Væksten hos møbelhandlerne i de seneste år er i høj grad blevet båret af, at forbrugerne har udnyttet mulighederne for at belåne friværdi i boligen. Nu er disse muligheder indskrænket, og der er lavvande i økonomien. Det går hårdt ud over salget,” siger Keld Korsager, der er direktør i brancheforeningen Møbel+Interiør.

Selv om salget for møbelindustrien endnu ikke er gjort op, indikerer butikkernes indberetninger, at der kun blev solgt for 11 milliarder kroner i 2008 i forhold til omsætningen på 12,6 milliarder kroner i 2007. Og det bliver ikke lettere for møbelforhandlerne at lokke forbrugerne til i år.

”Meget tyder på, at 2009 blot er et år, der skal overstås,” siger Bjørn Hansen, der er formand for foreningen Danske Møbelhandlere med 300 medlemmer.

Konsolideringer på vej
En af dem, der er ramt af det svigtende salg, er Ikea i Danmark.

”Vores omsætning har i 2008 ikke udviklet sig som forventet, og vi når ikke vores mål. Det er især salget af møbler og køkkener, som er ramt, mens det går fint med salg af tilbehør,” siger Lene Gaarde, der er kommunikationschef i Ikea Danmark.

På trods af det dårligere salg, får det ikke Ikea til at stoppe op i deres planer om at bygge nye varehuse i Odense og Aalborg. Eksperterne vurderer, at der kommer til at ske store forandringer som følge af det dårlige salg. Idemøbler har en markedsandel på omkring 15 procent og er dermed blandt de største forhandlere i Danmark.

”Antallet af kvadratmeter blandt møbelhandlere er vokset massivt. Nu falder slaget, og vi vil se færre og bedre konsoliderede butikker,” siger Michael Tinghuus, der er administrerende direktør i Idemøbler.

 
Læs også:

Gylden fremtid for dansk mode

Krise giver billige luksusvarer

Her er boligmarkedets sorte pletter