Salg af ISS er ikke sikkert

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere investestorer ser skeptisk på ISS-salg

Det er langt fra sikkert, at ISS sælges til G4S for 44 milliarder kroner. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten

Hos flere investorer og i finansmarkedet er der skepsis over salget. Opkøbet kræver, at mindst 75 pct. af G4S-aktionærerne stemmer ja til opkøbsplanen.

Hos Carnegie Asset Management, der har en betydelig aktiepost i G4S, understreger porteføljeforvalter Kim Korsgaard Nielsen, at han har svært ved se det geniale i købet af ISS.


- Det er svært at forstå den strategiske beslutning bag opkøbet. Især undrer det, at investorer ikke ville betale 100 kr. for en ISS-aktie ved en børsnotering tidligere på året, men at ISS nu skal koste 130 kr. pr. aktie, når markedet samtidig er faldet, siger Kim Korsgaard Nielsen til avisen.

- Vi frygter, at G4S ikke bliver en stærkere koncern af dette, og vi har umiddelbart svært ved at se de helt oplagte synergier. Man risikerer at ødelægge det, G4S reelt er god til, siger han.

Nordea Invest Management ejer ikke længere G4S-aktier. Carsten Jantzen Leth, chef for selskabets forvaltning af danske aktier, fortæller, at aktierne for længst er solgt af frygt for, at G4S-ledelsen ville kaste sig ud i et opkøb i stil med ISS-handlen.

/ritzau/

INFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi