Salg af Cheminova og afvikling sker som planlagt

Salget af Cheminova forløber planmæssigt for Auriga, der i andet kvartal modtog 8,5 mia. kr. kontant ved gennemførelsen af frasalget. Og det kom aktionærerne til gode, da Auriga udbetalte 8,2 mia. kr., eller 323 kr. per aktie, i ekstraordinært udbytte til sine aktionærer.

Foto: Morten Stricker. ARKIVFOTO. Her ses Cheminova kl 00:03
Læs mere
Fold sammen

- Et eventuelt restbeløb, der forventes at udgøre omkring 2-2,50 kr. per aktie, vil blive udloddet på et senere tidspunkt, skriver selskabet i sit regnskab for andet kvartal, der blev offentliggjort tirsdag morgen. Selskabet kan endnu ikke oplyse, hvornår en udlodning vil ske.

Det er FMC Corporation, der har lagt de mange penge for Cheminova. Og i april vedtog aktionærerne på en ordinær generalforsamling, at nettoprovenuet fra salget skulle udloddes som ekstraordinært udbytte. Endvidere blev det besluttet at gennemføre en kapitalnedsættelse for at øge de frie reserver.

Det har betydet, at aktiernes nominelle værdi blev reduceret fra 10 kr. til 0,20 kr. per aktie, oplyser selskabet.

Cheminova var et 100 pct. ejet datterselskab, der var bestemt for salg og indregnet i Aurigas regnskab som ophørende aktiviteter. Og efter salget har Auriga ingen driftsmæssige aktiviteter og er under afvikling.

- Som led i afviklingsprocessen forlader administrerende direktør René Schneider Auriga ved udgangen af august 2015, men vil stadig stå til rådighed efter behov indtil udgangen af maj 2016, oplyser selskabet.

I stedet vil den nuværende næstformand Torben Svejgård overtage posten som direktør.