Saipem til vejrs efter plan om aktiesalg og regnskab

Det italienske olieserviceselskab Saipem ligger helt i top af det brede Stoxx 600-indeks onsdag middag. Aktierne i selskabet stiger med 8,6 pct. til 8,68 euro.

Eni-Saipems hovedkvarter i Rom, Italien, September 23, 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALESSANDRO BIANCHI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fremgangen følger i kølvandet på et stort aktiesalg, planer om en kapitalforhøjelse samt regnskabet for tredje kvartal, der blev offentliggjort sent tirsdag aften.

Det italienske olieselskab Eni har således ifølge Bloomberg News indgået aftale om salg af en aktiepost på 12,5 pct. i Saipem, der derudover har løftet sløret for planer om et salg af nye aktier for 3,5 mia. euro samt en refinansiering af gæld for 3,2 mia. euro.

Netop Saipems gæld har ifølge Bloomberg været en klods om benet for Eni, der som led i aftalen om salget af aktieposten får reduceret sin egen nettogæld med omkring 5,1 mia. euro.

Eni, der efter salget fortsat står tilbage med en aktiepost på lige over 30 pct., stiger med omkring 0,9 pct.

Saipems regnskab for tredje kvartal 2015 viste et fald i indtægterne til 3072 mio. euro fra 3509 mio. euro i tredje kvartal 2014.

Driftsresultatet (EBIT) blev på 150 mio. euro - det samme som kvartalet året før, mens nettooverskuddet faldt til 54 mio. euro mod 76 mio. euro i tredje kvartal 2014.

»Saipems resultater for tredje kvartal af 2015 var på niveau med samme periode i 2014 på trods af et dybt forringet marked. Resultaterne betyder, at vi fastholder de forventninger, som vi kom med i halvårsregnskabet«, siger Stefano Cao, administrerende direktør i Saipem, i regnskabet.

I år venter Saipem, at omsætningen lander på 12 mia. euro.