Sainsbury slår supermarkedskæder sammen og får Walmart som aktionær

Den britiske supermarkedskæde Sainsbury vil fusionere med en anden britisk supermarkedskæde, Asda.

Sainsbury vurderer, at der er synergier i en fusion på mindst 500 mio. pund og siger, at man ikke har planer om at lukke supermarkeder, hvis handlen gennemføres. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Bloomberg News vil Sainsbury betale 2,3 mia. pund for Asda-aktier til amerikanske Walmart, der ejer kæden i Storbritannien.

Ifølge Bloomberg News vil handlen efterlade Walmart med 42 pct. af aktierne det fusionerede selskab.

Hvis handlen gennemføres bliver Sainsbury og Asda den største supermarkedskæde i Storbritannien og slår dermed Tesco, skriver Bloomberg News.

Sainsbury vurderer, at der er synergier i en fusion på mindst 500 mio. pund og siger, at man ikke har planer om at lukke supermarkeder, hvis handlen gennemføres.

»Det her giver mulighed for at skabe ny kraft i britisk detailhandel. Det vil skabe en forretning, der er mere dynamisk, omstillingsparat, mere robust og en endnu større bidragyder til britiske økonomi,« siger Mike Coupe, der er administrerende direktør i Sainsbury.

Ifølge Bloomberg News har Walmart sagt, at man vurderer, at handlen vil give en afskrivning på 2 mia. dollar på grund af værdien af de aktierne samt valutakurserne.

Bloomberg skriver endvidere, at Walmart vil få to bestyrelsesposter i det nye selskab og vil være langsigtet aktionær. Samtidig vil man gøre brug af Walmarts globale størrelse til at understøtte Sainsbury.