Sainsbury slår supermarkedskæder sammen og får Walmart som aktionær

Den britiske supermarkedskæde Sainsbury vil fusionere med en anden britisk supermarkedskæde, Asda.

Sainsbury vurderer, at der er synergier i en fusion på mindst 500 mio. pund og siger, at man ikke har planer om at lukke supermarkeder, hvis handlen gennemføres. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS

Ifølge Bloomberg News vil Sainsbury betale 2,3 mia. pund for Asda-aktier til amerikanske Walmart, der ejer kæden i Storbritannien.

Ifølge Bloomberg News vil handlen efterlade Walmart med 42 pct. af aktierne det fusionerede selskab.

Hvis handlen gennemføres bliver Sainsbury og Asda den største supermarkedskæde i Storbritannien og slår dermed Tesco, skriver Bloomberg News.

Sainsbury vurderer, at der er synergier i en fusion på mindst 500 mio. pund og siger, at man ikke har planer om at lukke supermarkeder, hvis handlen gennemføres.

»Det her giver mulighed for at skabe ny kraft i britisk detailhandel. Det vil skabe en forretning, der er mere dynamisk, omstillingsparat, mere robust og en endnu større bidragyder til britiske økonomi,« siger Mike Coupe, der er administrerende direktør i Sainsbury.

Ifølge Bloomberg News har Walmart sagt, at man vurderer, at handlen vil give en afskrivning på 2 mia. dollar på grund af værdien af de aktierne samt valutakurserne.

Bloomberg skriver endvidere, at Walmart vil få to bestyrelsesposter i det nye selskab og vil være langsigtet aktionær. Samtidig vil man gøre brug af Walmarts globale størrelse til at understøtte Sainsbury.