Sag om underslæb ryster bilbranchen

En af Danmarks største bilimportører, Semler Gruppen, er tilsyneladende blevet snydt for millioner af kroner af danskejet grossist i Tyskland

Direktøren i Semler Group, Jens Bjerrisgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Der er drama i den danske bilbranche. En sag om underslæb i den tyske del af MLA-Gruppen, der er storsælger af luksusbiler som Lamborghini, Porche og Bentley, har rystet bilbranchen, skriver Børsen.

Tidligere i denne uge solgte MLAs stifter Michael Lassen sin halvpart til Sempler Gruppen,der er storimportør af biler og sidste år omsatte for otte milliarder kroner. Dermed er Semler blevet eneejer af MLA Gruppen.Men nu ser det ifølge Børsen ud til, at den tyske del af MLA -  MLA AG - som Michael Lassen fortsat er medejer, og som Sempler ingen andel har i, i flere måneder har begået underslæb over for sine danske kunder, herunder Semler.

Ifølge Jens Bjerrisgaard, topchef i Semler, har det været svært at finde en finansieringsløsning for MLA i Tyskland, der er underkapitaliseret.

"Vi har selv penge i klemme. Dem får vi ikke." siger Jens Bjerrisgaard.MLA AG's bestyrelse har afgivet konkursbegæring mod MLA AG, der har 20 mio. kr. ude at svømme. Jens Bjerregaard forventer ikke penge, at der er penge til kreditorerne.