Sag om nedrivningskartel tager til

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om et påstået kartelsamarbejde blandt danske nedrivningsfirmaer er taget til, efter endnu en række nedbrydningsfirmaer er blevet sigtet for at dele priser på 80 entrepriser. Det sker efter, at Bagmandspolitiet har igangsat en udvidet efterforskning af sagen.

Det skriver Børsen.

Omring 20 firmaer og deres nøglepersoner blev oprindeligt mistænkt for at dele priser med hinanden på 80 entrepriser på nedrivningsopgaver for mere end 200 mio. kr. Selskaberne har angiveligt delt priserne med hinanden, inden de som underleverandører har budt på nedrivningsopgaver.

Nu har de danske nedrivningsfirmaer fået endnu et besøg fra Bagmandspolitiet, og op imod 25 personer og virksomheder er blevet sigtet for at have deltaget i kartellet. Blandt dem er store firmaer som Kingo Karlsen, G. Tscherning, J. Jensen og Søndergaard Nedrivning.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, hvor meget sagen ærgrer mig. Det er træls for hele branchen, og jeg venter lige nu også selv på nyt, og så snart det kommer, skal vi til bunds i det, skriver Thomas Kingo Karlsen, der er ejer af Kingo Karlsen og bestyrelsesformand i nedbrydernes brancheforening under Dansk Byggeri, i en kommentar.

Blandt de sigtede firmaer har Søndergaard Nedrivning lagt kortene på bordet og erkendt skyld. Firmaet søger strafnedsættelse, mens alle andre nægter sig skyldige.