Særlig Facebook-telefon rumsterer i kulissen

Facebook arbejder på at lancere en særlig mobiltelefon i Europa i marts eller april 2011, siger kilder.

Facebook er ikke kun på nettet og i butikkerne. Nu vil netværkstjenesten også for alvor på telefonerne, siger solide rygter. Foto: Joe Raedle, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rygterne om en særlig Facebook-telefon fortsætter med at spøge.

Ifølge nyhedstjenesten Bloomberg arbejder Facebook sammen med mobilproducenten INQ Mobile om hele to særlige Facebook-modeller, som skal introduceres i Europa i første halvdel af 2011 - sandsynligvis i marts eller april - og i USA i andet halvår.

USAs næststørste teleselskab, AT&T, skal efter sigende være samarbejdspartner og sælge telefonerne.

Født med Google Android

Facebook er verdens største, sociale netværkstjeneste, og omkring en fjerdedel af de 500 millioner brugere kobler sig på tjenesten fra mobiltelefoner, hvor de opdaterer deres status, mens de er på farten.

Netop derfor er teleselskaberne svært interesseret i at få Facebook lagt på telefonerne, fordi det skaber stor datatrafik.

Ifølge Bloomberg vil de to telefoner anvende Googles styresystem Android, som også Samsung, HTC og Sony Ericsson har lagt på en række mobilmodeller. De vil få fuldt tastatur og trykfølsom skærm.

Store kræfter står bag

Facebook vil ikke kommentere telefonplanerne men bekræfter at samarbejde med INQ Mobile, der har til huse i London, har en god salgsaftale med stormagasinkæden Carphone Warehouse Group og bakkes op af Hutchison Whampoa-imperiet, der også ejer teleselskabet »3«, og hvis stifter og bestyrelsesformand, milliardæren Li Ka-Shing, har investeret i Facebook.

For Facebook handler det om at få folk til at bruge netstedet mere, så der kan vises flere annoncer. Facebook satser således på at omstætte for mindst 1,4 milliarder dollars i år mod 700-800 millioner sidste år.