Sabmiller: Afvisning af AB Inbev-bud bakkes op af storaktionær

Sabmillers bestyrelsesformand siger nej tak til AB Inbevs bud på 42,15 pund per aktie. Buddet er ikke attraktivt for vores investorer, lyder beskeden fra det britisk-sydafrikanske bryggeris bestyrelse i en meddelelse.

Foto: MIKE HUTCHINGS. Sabmillers bestyrelsesformand siger nej tak til AB Inbevs bud på 42,15 pund per aktie.
Læs mere
Fold sammen

Sabmiller-storaktionæren Bevco, der er et selskab ejet af en colombiansk rigmandsfamilie ved navn Santo Domingo, støtter ikke umiddelbart tilbuddet, oplyser AB Inbev ifølge Bloomberg News.

Bevco ejer omkring 17 pct. af Sabmiller. Den anden storaktionær, Altria Group, der ejer godt 27 pct. af bryggeriet, er dog positiv og opfordrer bestyrelsen i Sabmiller til at indgå i dialog med AB Inbev, skriver Bloomberg.

Selskabet South Africa's Public Investment Corp. (PIC), der ejer 3,14 pct. af aktierne i Sabmiller, er heller ikke umiddelbart begejstret for buddet. Selskabet er blandt andet bekymret for, hvorvidt en fusion fører til en afnotering af selskabet, skriver PIC i en mail til Bloomberg.

Tilbuddet til Sabmiller-aktionærerne er kontant, med mulighed for betaling i aktier til Altria Group og Bevco .

Sabmiller skriver i meddelelsen, at bestyrelsen vil mødes og drøfte tilbuddet, men at det seneste tilbud kun er en smule højere end det tilbud på 42 pund pr. aktie, der blev afvist af bestyrelsen 5. oktober. Elementer af tilbuddet er ikke er attraktivt for investorerne, og AB Inbev undervurderer Sabmillers værdi markant, lyder dommen.

AB Inbev skrev tidligere, at man havde fået tilbud på 38 og 40 pund afvist, inden det nye bud på 42,15 pund blev afgivet.

Sabmillers bestyrelsesformand, Jan Du Plessis, siger ifølge Bloomberg News, at AB Inbev har brug for Sabmiller, men at det belgiske bryggeri har fremsat opportunistiske og betingede forslag inklusiv elementer, som med vilje er designet til at være uattraktive for mange af Sabmillers investorer.

Sabmillers bestyrelse understreger endvidere, at tilbuddet blot repræsenterer en præmie på 30 pct. i forhold til Sabmiller-aktiens vægtede gennemsnit over 3 måneder op til 15. september, hvor spekulationerne om en overtagelse for alvor tog til.