Sådan vil Twitter tjene penge

Twitter har en ny plan for, hvordan selskabet skal tjene penge.

Foto: NICHOLAS KAMM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indtil nu har Twitter ikke ønsket at tale om penge, men nu har selskabet løftet lidt af sløret for, hvordan man har tænkt sig at opbygge en fornuftig forretning omkring den populære mikroblogging-tjeneste. Det skriver New York Times.

”Vi mener at vi har knækket koden til en ny form for annoncering – annoncering der starter som organisk indhold,” sagde Twitter-direktør Dick Costolo tirsdag på Mixx konferencen i New York.

Twitter satser blandt andet på betalte tweets, hvor annoncører kan betalte for at Twitter skaffer abonnenter (followers) til deres nyhedsstrøm ved at anbefale den pågældende tweet i søgeresultaterne.

Internet-tjenesten foreslår automatisk hvilke tweets den enkelte bruger bør følge, baseret på dennes interesser, og nu kommer der altså også ”købte anbefalinger”, hvor virksomheder kan betale for at få deres tweet fremhævet.

Dick Costolo mener at det er mere effektivt end almindelige annoncer, fordi annoncørerne kan bruge deres tweet til at holde kunderne informeret løbende om nye tilbud og produkter – og fordi det er frivilligt for brugerne, om man ønsker at modtage informationerne.

Twitter har allerede eksperimenteret i mindre skala med betalte annoncer og indtil videre har omkring 40 virksomheder købt annoncer hos tjenesten. Det er blandt andet Starbucks og Virgin America.

Men Costolo forventer at der vil være hundredvis af annoncører på Twitter inden årets udgang, og han regner med en annonce-omsætning i millionklassen.

Twitter vil også udvikle en nyt annoncesystem rettet mod små virksomheder, som skal gøre det lettere for dem at indrykke annoncer og hente statistik om, hvor mange brugere der har klikket på dem.

Costolo kunne også fortæller, at Twitter nu har 160 millioner brugere og der kommer 370.000 nye brugere til hver dag.