Sådan vil danskerne rejse på ferie i 2017

I løbet af den første håndfuld uger af det nye år vil danskerne brænde knap en milliard kroner af på ferier. Fem klassiske ferieøer er stadig de mest populære steder. Se Spies' forudsigelser af hovedtendenser for ferierejser i 2017.

Badestrand på Phuket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Judith Betak

Mange anser januar for at være en af de hårdeste måneder på året. Måske er det derfor, at danskerne ifølge rejsearrangøren Spies vil købe ferierejser for en milliard kroner i løbet af de første fem uger af 2017.

Det svarer til ca. 130.000 charterrejser til en værdi af 960 millioner kroner, har Spies regnet sig frem til. Torben Andersen, kommunikationschef i Spies, tror, at salget skyldes de mange danskere, der oplevede en sommer uden sol og varme i år. I disse dage ligger feriesalget ca. 15 pct. over salget på de tilsvarende dage sidste år, oplyser rejsekoncernen.

Spies har også taget bestik af danskernes foretrukne feriemål, og det er især Middelhavet, der frister danskerne - og især klassikeren Mallorca, der har fået en decideret renaissance som det foretrukne rejsemål.

De fem mest populære rejsemål er Mallorca, Kreta, Rhodos, Gran Canaria og Cypern.

Desuden har Spies forudset disse ti tendenser for ferierejser i det kommende år:

- Rejselysten fortsætter til trods for terror og uro.

- Vi fravælger lande og områder, som vi oplever som utrygge, og vi går efter det trygge og sikre som for eksempel Mallorca og Kanarieøerne. Spies venter også stor efterspørgsel efter rejser til Grækenland til sommer. Spanien er Spies’ største rejsemål næste sommer, men en tredjedel af rejserne går til Grækenland. Også den smukke, portugisiske atlanterhavsø Madeira oplever en voldsom stigning i efterspørgslen.

- Vi vil have det lige så godt eller bedre end derhjemme, og derfor vælger vi luksus på ferien. Det kan være et værelse med direkte adgang til egen pool eller et hotel, som tilbyder det lille ekstra i form af forkælelse og luksus på ferien. Generelt oplever Spies, at opgraderinger såsom havudsigt bliver udsolgt først.

- Bulgarien vil opleve et nyt opsving. Det så vi allerede i den forgangne sommer. De af vores kunder, der lægger vægt på prisen, og som ikke rejser til Tyrkiet, vælger i stedet Bulgarien, og Spies har 30 pct. flere rejser til salg til Bulgarien til sommer 2017 end sidste sommer.

- Der er mange, der vil være nysgerrige på landet ved Adriaterhavet. Hos Spies er det et af de rejsemål, som vokser mest i procent, 35 pct..

- Flere flyselskaber lancerer ruter til eksotiske steder som Maldiverne, Sri Lanka og Mauritius, og priserne falder. Dermed bliver tidligere drømmedestinationer mere tilgængelige for flere mennesker. Desuden har mange fået øjnene op for eksotiske rejsemål også i sommerhalvåret, hvor priserne i for eksempel Thailand er betydeligt lavere end om vinteren.

- De gamle klassikere fortsætter med at toppe listen over de mest populære rejsemål. I toppen finder vi Gran Canaria og Mallorca, som har været i Spies’ program i 60 år, men som er mere aktuelle end nogensinde. Der er ingen rejsemål, som er mere populære end Gran Canaria i vinterhalvåret, og til sommer øger Spies igen antallet af pladser til Mallorca for at tilfredsstille efterspørgslen.

- Vi vil have specielle oplevelser med os hjem i bagagen. For nogle betyder det at have spist middag med en lokal familie, mens andre vælger Lesbos for at hjælpe de lokale indbyggere på øen med at komme sig efter den økonomiske nedtur, da øen blev overvældet af strømmen af flygtninge i sommeren 2015.

- Myterne omkring krydstogtferien er ved at være væk, og stadig flere har lyst til at afprøve en ferie på havet. De nye krydstogtskibe bliver mere og mere tilpasset efter forskellige målgrupper, hvilket gør krydstogtferien aktuel for flere, og børnefamilier er gruppen, som vil vokse mest i krydstogtsegmentet i 2017.

- Vi elsker valgfrihed, men vi ønsker hjælp til at vælge det rigtige. Der vil derfor også i fremtiden være behov for erfarne rejserådgivere, som kan tilbyde råd til kunderne om alt lige fra valg af rejsemål og hotel til restauranter og specielle oplevelser. På samme måde som når vi inviterer en kok til at tilberede middagen til den store fest og en personlig træner, når vi skal gennemføre nytårsløfterne, tør vi heller ikke overlade noget til tilfældighederne, når vi planlægger årets vigtigste uger.

- 2017 bliver året, hvor Virtual Reality for alvor gør sit indtog i rejsebranchen. Teknologien er som skabt til at vise rejsemål, hoteller og seværdigheder. I dag er det enkelt og billigt at benytte teknologien, og vi vil nok få de første aktører at se, som vil give kunderne mulighed for at teste et hotel eller et rejsemål, før de bestiller ferien.