Sådan tackler Karen Frøsig problemsagerne

Direktør for Sydbank Karen Frøsig. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nedskrivningerne

»Det er utilfredsstillende, at vi havde de store nedskrivninger, og det er vores ambition, at det ikke kommer til at ske igen i 2014. Meget af det her handler om transperans og om, at ledelsen får indsigt i, hvor risiciene helt præcist er. Derfor har vi ændret vores struktur og indsat kreditansvarlige i alle vores ti decentrale enheder. Har du et jordskælv, som det, vi havde i december 2013, så kommer der også nogle efterskælv, men der er ingen tvivl om, at pilen peger nedad for nedskrivningerne i 2014,« forklarer Karen Frøsig.

Tilliden

»Vi er meget opmærksomme på, at vi skal ud at genvinde den tillid, men jeg tror på, at vi den her gang, og med de ting, vi har sat i værk, har et meget bedre overblik over, at de ting, vi siger, også kommer til at ske. Jeg er godt klar over, at jeg skal ud at bevise det, det er jeg meget bevidst om, og jeg har tænkt over det flere gange, end nogen kan tælle til. Jeg har kun én måde at overbevise markedet, og det er den hårde måde – ved at lave et fjerde kvartal, hvor den (store nedskrivning red.) ikke kommer.«

Udskiftningen i direktionen

»Selvfølgelig betyder det noget, når man laver ledelsesskift, for man bryder en kontinuitet, men vi har også i næste led utrolig stærke personer, og derfor mener jeg faktisk ikke, at det betyder noget. Nu er det primært på den samme plads, at der har været udskiftninger, og så er Preben gået på pension sidste år. Jeg er utrolig glad for, at vi har fået Jan Svarre og Bjarne Larsen i direktionen. Jeg synes, vi har fået et rigtig godt hold, hvor vi evner at tage fat på tingene og udvikle banken.«

Kommunikationen

»Ved nedskrivningen i december vægtede jeg hensynet til medarbejderne højere. Men jeg er klar over, at medierne har nogle forventninger til mig, og jeg tager kritikken til efterretning.«

Opkøbene

»Købet af Tønder Bank gjorde vi bare for dårligt. Det kan der være mange forklaringer på, men dybest set var det bare for dårligt, og det kan hænge sammen med, at vi ikke havde fantasien til at forestille os, at det var så dårligt. Vi har sagt det mange gange, men vi har været fuldt opmærksomme på fejlene i Tønder ved kreditgennemgangen i Diba. Og så er Diba en fornuftigt drevet bank, som for os er en helhed, der kan give os et større kundegrundlag i vores sjællandske region, hvilket vi havde brug for. Vi bød højt, med en plan om afskedigelser, Arbejdernes Landsbank bød lavere, men stillede en ansættelsesgaranti til medarbejderne, så det er svært at sammenligne de to bud. Og vi var åbne om, at der ville komme afskedigelser. I sagen om Trelleborg havde vi et meget langt forløb med de tidligere aktionærer, men det var faktisk ikke os, der lavede den konvertering, som sagen drejer sig om. Vi har lagt navn og manpower til, men sagen om Trelleborg har i virkeligheden ikke noget med Sydbank at gøre. Det prospekt, som der var fejl i, blev lavet af den tidligere bestyrelse, inden Sydbank købte banken.«

Skattelysagen

»Vi har lukket aktiviteterne ned i Schweiz, og det er ved at være noget tid siden. Vi synes, at det var mest rigtigt at drive forretningen ud af Danmark, og så har vi vores aktiviteter i Tyskland. Men vi er ikke en bank, der har en størrelse, der berettiger til at have eller opstarte en aktivitet i Schweiz.«