Sådan skal dårligt trådløst net udryddes

En ny boks, der automatisk fordeler internettrafikken og de mange apparater, som kobles på hjemmets trådløse net, skal sikre ordentlig forbindelse overalt i husstanden, lyder det fra landets fjerdestørste TV- og internetleverandør.

Det er en lille boks som denne, der er i stand til at styre internettrafikken bedre i hjemmet og dermed sikre, at der er forbindelse overalt. Waoo tester lige nu men venter at være klar inden sommerferien. Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: Dårlige, trådløse forbindelser i danskernes hjem er et stort problem, som Danmarks fjerdestørste TV- og internetleverandør nu vil forsøge at udrydde med ny teknologi.

Waoo, som ejes af 11 elselskaber, vil inden sommerferien tilbyde muligheden for at sætte små ekstra bokse op, som kobles på det trådløse hjemmenet, og som både kan forstærke signalet og samtidig er i stand til at holde øje med alt det udstyr, der kobles på, og fordele det på de to trådløse frekvenser, som de fleste trådløse routere faktisk sender ud. Udstyret kan også automatisk lange forbindelsen videre til den næste boks, når man bevæger sig rundt i husstanden.

Det skal bare virke

Den lille boks - et såkaldt trådløst knudepunkt - kan kobles på det nuværende hjemmenetværk ved et tryk på en knap. Herefter skulle oplevelsen af det trådløse net hjemme blive langt bedre og samtidig udrydde de problemer, som mange har med dårlige TV-signaler, når de ser TV trådløst over internetforbindelsen.

»Manges udfordring er, at de ikke kan bruge deres trådløse net med fuld hastighed. Når netforbindelsen halter eller helt svigter, er det en hæmsko for at opretholde en tilfredsstillende dagligdag. Det skal bare virke, og det har vi sat os for at løse i 2016,« siger Jørgen Steensgaard, administrerende direktør for Waoo.

Han præsenterede natten til onsdag, dansk tid, Waoos løsning på verdens største messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show (CES), i Las Vegas.

Let tilkobling

De små bokse er udviklet af det tyrkiske firma AirTies, som allerede leverer den TV-boks, som Waoo tilbyder. Rent teknisk arbejder boksene på 2,4 og 5 gigahertzfrekvenserne, som bruges i Danmark og kobles på ved et tryk på WPS-knappen på routeren, hvor hovedforbindelsen til nettet findes.

Ofte er det andre trådløse net i nabolaget, som ligger og forstyrrer. Det kan løses ved, at man skifter frekvens eller kanal på sin internetrouter, men det er ikke lige noget, man som ukyndig kaster sig over. Mange ved end ikke, om deres nuværende router har mulighed for at bruge en eller to frekvenser, og alt det skal de nye »klik-på-bokse« løse.

Tommelfingerregelen er, at man skal bruge en boks pr. etage i sit hjem. Så sørger de selv for at fordele alt det udstyr, som kobles på, så der er færrest mulige trafikpropper.

Waoo har omkring 150.000 TV-kunder og leverer internetforbindelse til 300.000 danske husstande.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES). Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).