Sådan rammer massiv Lufthansa-strejke Københavns Lufthavn

Lufthansa-strejken fører nu til aflysning af flere afgange og ankomster i Københavns Lufthavn.

Rejsende leder efter information på skærmene i Frankfurt lufthavn, efter at mange af Lufthansas fly er aflyst. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDRIK VON ERICHSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lufthansas kabinepersonale fortsætter, hvad der tyder på at tage rekorden som den længste strejke nogensinde i Tysklands luftfartshistorie. Det er ikke kun rejsende i Tyskland, som bliver påvirket af strejken. I Københavns Lufthavn er fem afgange og fem ankomster aflyst onsdag på grund af strejken.

Værre står det til i Tyskland hvor Lufthansa aflyser 930 fly onsdag. Det kommer til at påvirke 100.000 passagererer, skriver internationale medier. Det sker, på trods af at retten i Tyskland fastslog, at arbejdsnedlæggelsen skulle stoppe tirsdag.

Strejken begyndte fredag blandt stewardesserne, som bl.a. er utilfredse med deres løn og pensionsvilkår.Strejken, som efter planen varer fra onsdag morgen til midnat mellem fredag og lørdag, kommer til at omfatte fly til og fra lufthavne i Frankfurt, Düsseldorf og München.

Flypersonalet begyndte at strejke sidste fredag over efterløn og pensionsordninger. Tirsdag øgede kabinepersonalets fagforening presset ved at opfordre til arbejdsnedlæggelse på kort- og langdistance flyvninger fra Frankfurt, Düsseldorf og München fra onsdag til fredag.

I en pressemeddelelse udtaler Lufthansa, at flyselskabet er klar til at gå i dialog med fagforeningen, hvis fagforeningen nedlægger strejken.