Sådan fandt hacker kendissernes nøgenbilleder

Den arbejdsløse Chris Chaney risikerer 60 år bag tremmer for at lække filmstjerners intime oplysninger. Se opskriften på, hvor let det var at finde de kendtes nøgenbilleder.

Inspireret af et nøgenbillede af Miley Cyrus går Chris Chaney en sen aften i gang med at planlægge hackerangreb på berømtheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI

Det er tilsyneladende ikke svært at hacke sig frem til slibrige billeder af Hollywood-berømtheder. For det var præcis, hvad den 33-årige arbejdsløse Chris Chaney uden videre besluttede sig for at gøre en aften i 2008. Det skriver GQ.com.

Inspireret af et nøgenbillede af Miley Cyrus går Chris Chaney en sen aften i gang med at planlægge hackerangreb på berømtheder. Chris Chaney har ingen nævneværdige it-færdigheder, men har altid haft lyst til at løse gåder, og for ham var det noget af gåde, hvordan nøgenbilleder gang på gang finder sin vej til internettet.

Google og IMDB afslører kodeord

I første omgang fylder Chris Chaney et word-dokument ud med kendte navne. Dernæst bruger han dage på at skrive fornavn og efternavn ind i Gmail login-feltet. Indtil han en dag rammer plet.

Da man ofte kan få nulstillet kodeord, ved at svare på et privat sikkerhedsspørgsmål, væbner amatørhackeren sig med oplysninger fra filmdatabasen IMDB og søgemaskinen Google. Det lykkes ham endelig at finde de rigtige oplysninger, og han er inde på den første hackede Gmail.

Derefter går det ned ad bakke. Han indstiller e-mailen til at videresende alle samtaler til sin egen indbakke, og han kopierer hele adressebogen.

Med tiden får Chris Chaney adgang til mange af Hollywoodmiljøets private mails, og han bruger sine dage på at gennemlæse stjernernes mail-korrespondancer.

I lang tid holder han sin viden hemmelig, men i 2010 bliver fristelsen for stor. Han lækker billeder til sladderpressen og ender med at blive anholdt.

I dag risikerer Chris Chaney en fængselstraf på op til 60 år og en bøde på 13 millioner kroner.

Deltag i debatten på Version2.dk