Sådan bliver de nye priser i Danske Bank

Se de forskellige kundegrupper og dig selv i Danske Banks nye system.

Foto: SVEND ÅGE MORTENSEN.
Læs mere
Fold sammen
Danske Banks nye abonnement kommer til at dele kunderne op i seks forskellige grupper, hvoraf de fire svageste grupper ifølge epn.dk vil opleve, at deres rentesatser bliver fastsat, så de bedste kunder får de laveste rente.

Selve abonnementet kommer til at koste mellem 0 og 120 kr. i kvartalet for kunder med samlede bankforretninger for under 750.000 kroner. Og forretningsomfang betyder lån lagt sammen med pension, opsparing og investeringer.

Ifølge Finanswatch bliver kunderne delt op i følgende grupper:
  • Unge og Studie.
  • Basis med forretninger op til 60.000 kr.
  • Ekstra med forretninger mellem 60.000 kr. og 750.000 kr.
  • Eksklusiv med forretninger fra 750.000 kr. til 2 mio. kr.
  • Eksklusiv med forretninger over 2 mio. kr.
Ifølge Finanswatch bliver kunderne bedt om at vælge, om de har brug for en basistjeneste under betegnelsen Hverdag eller for en mere omfattende tjeneste, som er døbt Danske Hverdag Plus.

For Ekstra- og Basis-kunder koster Danske Hverdag henholdsvis 60 og 75 kr. i kvartalet, mens Danske Hverdag Plus vil koste henholdsvis 90 og 120 kr. for disse kunder.

For Danske Hverdag Plus vil kunder i Unge og Studie-gruppen blive bedt om at betale 30 kr. i kvartalet, og for andre kundegrupper er tjenesterne gratis.

Epn.dk har set et brev fra Danske Bank til bankens Private Banking-kunder, hvor det bl.a. hedder, at de automatisk får de bedste fordele i Danske Bank-koncernen, og derfor ikke skal foretage sig noget. Og ifølge brevet er der flere fordele på vej i løbet af 1. kvartal - uden at det er nærmere specificeret.