Saab og Terma indgår milliardkontrakt

Den svenske industrigigant Saab underskrev tirsdag en milliardaftale med danske Terma. Milliarderne er lokkemad. Saab vil levere nye kampfly til Danmark.

Åke Svensson, topchef hos SAAB, med en model af kampflyet Gripen NG. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen
Tirsdag underskrev den svenske industrigigant Saab en aftale med den danske våbenvirksomhed Terma til en værdi af 10 milliarder kroner. Aftalen er et led i Saabs stort anlagte samarbejde med dansk industri - under bestemte betingelser.

Der kan nemlig rulle flere milliarder kroner ned i danske virksomheders pengekasse fra Saab, hvis den danske regering til gengæld begunstiger Saab med ordren på op til 48 nye kampfly, der i de kommende år skal afløse F16 i det danske forsvar. Hvis Saab får lov at levere deres kampfly - Gripen Next Generation - til Danmark, har virksomheden garanteret flere ordrer til danske virksomheder.

Som en forsmag præsenterede Saab og Terma, der blandt andet producerer teknologiløsninger til kampfly, samarbejdsaftalen til en værdi af mere en 10 milliarder kroner, hvoraf en del er betinget af, at Saab får ordren i hus fra den danske regering.

Aftalen mellem de to virksomheder gælder flyteknologi, rumteknologi, forsvar og samfundssikkerhed.

/ritzau/