Så stor er forskellen på forsinkelser i Kastrup

Forretningsrejsende spilder 320 arbejdsår om året på at vente i forsinkede fly til og fra Københavns lufthavn, og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilke flyafgange man vælger at købe billet til.

Mere end hver anden afgang med Qatar Airways' afgang til Doha med rute QR085 er forsinket. Fold sammen
Læs mere
Foto: KARIM SAHIB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er stor forskel på, hvilket selskab og hvilken afgang man vælger, når man skal ud og flyve. Det viser nye tal fra OnTime, der registrerer og analyserer flyselskabernes forsinkelser.

Skal man eksempelvis til London er det en god ide at undgå rute SK1507 med afgang klokken 18.10 mod Heathrow. Flyvningen gennemføres seks gange om ugen og bør lande klokken 19.10. Men i 27 procent af turene set over et helt år har flyet været mere end 15 minutter forsinket. Det skriver luftfartsnyhedssitet Check-in.dk.

Hvis man skal til London og har mulighed for det, er der mindre risiko for ventetid, hvis man flyver med British Airways med rute BA813 med afgang fra København klokken 10.30. Her er kun ni procent af afgangene forsinkede.

Se billederne:
Her er de 10 mest forsinkede flyruter fra Kastrup

Mest punktlig er hollandske KLM med ruten fra København til Amsterdam klokken 18.00. Målet over et år er det nemlig ikke sket en eneste gang, at flyet har været forsinket ved ankomsten klokken 19.25 i Amsterdam-Schiphol.

Værre ser det ud med serbiske JAT Airways, der er listens sorteper. Hele 73 procent af afgangene fra København til Beograd ankommer for sent til destinationen. Også afgange med Turkish Airlines til Istanbul og Lufthansa til München klarer sig dårligt med over 40 procent forsinkede afgange.

To indenrigsruter er også med på listen over de ti mest forsinkede ruter. Det drejer sig om Cimber Sterlings rute QI778 til Aarhus og Air Greenlands rute GL782 til Narsarssuaq, der begge er forsinkede i 41 procent af rejserne.