Så starter mobil-priskrig version to

Mobilselskabet Bibob melder nu sine priser ud og byder på markedets laveste priser. Samtidig sætter både Lebara og M1 priserne ned, så priskrigen på mobiltelefoni går nu i gang igen. Spørgsmålet er denne gang, hvor længe de store tør vente med at svare igen.

Det er anden gang, Telmore-stifteren Frank Rasmussen forsøger sig med billige mobilpriser. Billedet er fra dengang han solgte Telmore til TDC for 400 millioner kr. Foto: Reimar Juul Fold sammen
Læs mere
En øre i sekundet og ingen opkaldsafgift. Det er prisen for at bruge sin mobiltelefon hos mobilselskabet Bibob.

Stifteren, Frank Rasmussen, der tidligere skabte Telmore, vil med de priser trække kunder til sig fra de store konkurrenter, og priserne er samtidig et nyt dyk på markedet, hvor danskerne i forvejen har været heldige med lave priser på SMS og taletid.

Men besparelserne er til at få øje på i denne omgang af krigen, for Bibob fjerner opkaldsafgiften – et skjult gebyr, der giver kassen for mobilselskaberne, men som der ikke skiltes ret meget med i reklamer.

Uden opkaldsafgift og med en pris på en øre i sekundet, vil et opkald på fem sekunder koste fem øre. Det ville, hvis det skete hos et selskab med opkaldsafgift, koste afgiften plus taksten for taletiden. Og flere selskaber kører med priser per hele minut, så besparelsen kan blive stor, siger Frank Rasmussen bag Bibob.

»Skal Telmore matche vores priser over for deres kunder, koster det dem over 200 millioner kr.,« vurderer han.

Men hvor skal pengene så komme fra for Bibob. Dels sælger Bibob produkter over e-handel til sine kunder, men Bibob giver heller ikke tilskud til telefoner. Man satser altså på, at man henter kunder fra de andre selskaber, hvor folk har fået en telefon billigt.

Svaret på Bibobs tilbud er allerede kommet i markedet. M1, der kører på TDCs net, har fjernet opkaldsafgiften. Til gengæld koster det 67 øre i minuttet at ringe mobilt på M1. Og selskaberne bag bruger aktivt de små mobilselskaber til at få kunder.

Sonofon leverer netværk til Bibob.dk, mens TDC leverer et til M1. Devisen er, at man hellere vil dumpe priserne på de små selskaber, de såkaldte service providere, end man vil se dem forsvinde til et konkurrerende net.

Og et tredje mobilselskab, der er klar med lave priser, er også et mobilselskab på Sonofons net, nemlig Lebara Mobil, der primært henvender sig til folk med mange opkald til udlandet.

Her tilbyder Lebara nu priser helt i bund til flere populære rejsemål for danskere og udlændinge bosiddende i Danmark.

»Vores målsætning er, at udlandspriserne skal sænkes til glæde for kunderne, og vi sætter priserne ned så hurtigt, som vi kan få aftalerne på plads i udlandet. At vi nu har så gode aftaler, at vi kan tilbyde samme lave pris på 39 øre til flere destinationer i udlandet og til Danmark er en stor tilfredsstillelse,« fortæller direktør Kristian Nors Myrup fra Lebara.

Derfor kan Lebaras kunder ringe til en lang række lande globalt for priser ned til 39 øre i minuttet fra en mobiltelefon. Det ville have været et fatamorgana prismæssigt for bare få år siden.