Så meget tjener tobaksbosserne på børsnotering

Der er lagt op til millionfest i Scandinavian Tobacco Group, når selskabet går på børsen. Formanden får over seks mio. kr., mens direktionen kan se frem til omkring ti mio. kr. hver om bare to år.

Jørgen Tandrup, bestyrelsesformand i Scandinavian Tobacco Group, indvier her en nye fabrikshal i Holstebro. Tandrup står til at tjene mellem 6 og 7,5 mio. kr. på Scandinavian Tobacco Groups børsnotering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tegner til at blive ganske lukrativt for toppen af Scandinavian Tobacco Group (STG), at selskabet går på børsen d. 10. februar. Af selskabets prospekt - en gennemgang af selskabet inden børsnoteringen - fremgår det, at såvel formand som ledelse har syv- og otte-ciffer beløb i udsigt, hvis børsnoteringen bliver gennemført.

Den tidligere direktør i Skandinavisk Tobakskompagni, tidligere formand i Danisco og nuværende formand i STG, Jørgen Tandrup, er som følge af en aftale fra 2004 berettiget til 0,051 pct. af STGs værdi (enterprise value, red.) i forbindelse med børsnoteringen. STG har haft en række banker med J.P. Morgan, Deutsche Bank og Nordea i spidsen til at regne på selskabtets værdi, og holder deres ansættelse på 11mia. kr., så står Jørgen Tandrup til at score mellem 6 og 7,5 mio. kroner på børsnoteringen.

Tidligere topchef i STG, Anders Colding Friis, skiftede i sommeren 2014 til Pandora og kastede dermed grus i børsmaskineriet hos STG. Hvad Anders Colding Friis havde af eventuel fastholdelsesgodtgørelse, nævner prospektet ikke noget om, men den nuværende ledelse kan se frem til to-cifrede millionbeløb i bonus, hvis de stadig er ansat den 1. januar 2018.

Topchef Niels Frederiksen kan hæve over 12 mio. kr. i bonus i 2018, mens finansdirektør Sisse Fjelsted Rasmussen får 9,2 mio. kr. og salgs- og marketingsdirektør Christian Hother Sørensen står til at få 11,3 mio. kr. Det er altså en bonusordning på over 32 mio. kr., der træder i kraft, når børsnoteringen bliver gennemført.