Så meget svinger danskerne dankortet i julen

På ti dage har købeglade danskere brugt dankortet 31,2 millioner gange. Nettet tager den største bid af væksten.

Foto: Claus Bech. Det er nettet, der for alvor oplever vækst i julesalget. Generelt står julehandlen lidt stille. 
Læs mere
Fold sammen
Dankortet er allerede de første ti dage af december blevet flittigt brugt. 31,2 millioner gange er dankortet blevet hevet op af danskernes pung og brugt i julehandlen enten på nettet eller i butikkerne. Det viser nye tal fra Nets. 

En lille stigning i forhold til sidste år, men ikke nok til, at julesalget kan forventes at blive meget bedre i år.»Selvom tallene viser, at julehandlen er på rette vej, er det endnu for tidligt at vurdere, om vi når helt i mål med en stigning i julehandelen i 2013. Det afhænger af, om vi får en flot slutspurt, hvor danskerne svinger dankortet flittigt,« siger Henrik Hyltoft, der er markedsdirektør i Dansk Erhverv.  Selve dankortforbruget er nemlig ikke steget særlig meget. Et område, hvor fremgangen er markant er dog på nettet. Forventningerne til julesalget på netbutikkerne er også igen i år høje. Det billede ser ud til at holde. I hvert fald viser nye tal fra DIBS, der er nordens førende leverandør af online betalingsløsninger, at både de små, mellem og større virksomheder oplever en stigning i salget den første uge i december. 

For større webshops øgede e-handelen på nettet med hele 17 pct. i perioden 1 til 7 december, sammenlignet med samme periode sidste år. For små og mellemstore webshops var øgningen 40 pct.