Så meget koster det at opdatere Facebook i flyet

Passagerer hos SAS kan for fremtiden risikere at skulle betale for den tidligere gratis internetforbindelse i nogle fly.

For nogle af SAS' passagerer kan det for fremtiden blive dyrt at lave statusopdateringer på Facebook. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Hvis du som passager rejser med SAS på Economy Class kan du for fremtiden risikere at betale for at komme på nettet. Det kan koste op til 89 kroner for rejsende på Economy at få adgang til den trådløse internetforbindelse, der er installeret ombord på nogle af flyene. Det skriver branchesitet Check-in.dk.

SAS har kørt en gratis forsøgsperiode med det trådløse internet, siden det første SAS-fly fik installeret wi-fi i december 2011. Til oktober vil 10 SAS-fly have netforbindelse, men den hidtidige gratis netforbindelse vil fra i dag ophøre. Herefter koster det penge at lave en statusopdatering på Facebook.

Betalingen for internettet bliver indført, fordi SAS gerne vil holde de fritidsrejsendes netforbrug nede på et minimum, så de forretningsrejsende kan gøre brug af nettet til arbejdsrelaterede opgaver uden at blive irriteret af en eventuel langsom hastighed, da der trods alt er en begrænset båndbredde.

”Vi tager betaling på Economy for fortsat at kunne holde billetprisen på dette produkt nede på et konkurrencedygtigt niveau,” siger pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen til Check-in.dk.

For rejsende på Economy vil det koste 59 kroner på flyvningerne i Norden og 89 kroner, hvis turen går ud i Europa. Hvis man vælger at betale med eventuelt opsparede Eurobonus-point koster det i stedet 2.000 point for Norden og 2.800 point for Europa.