Så meget kan du nu spare på de tidligere iPhones

Med præsentationen af de nye iPhone-modeller kan du nu spare op til 1000 kroner på iPhone 7-modellen og måske endnu mere på de ældre modeller.

Efter tirsdagens præsentation af de nye iPhone-modeller er der penge at spare på iPhone 7-modellen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Justin Sullivan

Der kan være penge at spare for det iPhone-hungrende danske folkefærd, efter at Apple tirsdag præsenterede tre nye modeller til samlingen.

For har du ikke noget specifikt krav om, at din nye iPhone skal hedde enten 8, 8 Plus eller X, så kan du spare op til 1000 kroner på iPhone 7-modellen.

Det fortæller John G. Pedersen, der er mobilekspert og chefredaktør hos hjemmesiden Meremobil.dk.

»Prisen på de gamle telefoner er faktisk allerede sat ned. Prisen på iPhone 7 er allerede i går (tirsdag, red.) faldet med op mod 1000 kroner, da de nye modeller blev lanceret. Det er faktisk et af de større prisfald, vi har set fra Apples side,« siger han.

Og et prisfald, som det vi nu ser på iPhone 7, er ikke uhørt.

Faktisk viser en prissammenligning, som hjemmesiden Pricerunner har foretaget for Ritzau Fokus, at priserne på de tidligere modeller har det med at falde kraftigt, når der kommer en ny model.

Tallene viser også, at selv prisen på de nye modeller har det med at falde støt i tiden efter lanceringen. Eksempelvis faldt en iPhone 7 i gennemsnit med over 500 kroner efter tre måneder og med lidt over 900 kroner efter et halvt år på markedet.

Så drømmer du om at få fingrene i den nye iPhone 8, viser historikken, at det godt kan betale sig at vente, før du slår til.

Ifølge Jyllands-Posten vil priserne på de nye iPhone-modeller herhjemme komme til at ligge fra 6199 kroner op til 10.249 kroner alt efter størrelse og model.

Spørger man John G. Pedersen, er det dog ikke nødvendigt at kaste sig over de helt nye modeller, hvis du gerne vil opgradere din iPhone.

»Som jeg ser det, er der ikke noget rationelt argument for at købe en iPhone 8 i stedet for en iPhone 7. Forskellen fra iPhone 7 til 8 er nemlig så relativt lille, at det ikke er værd at tale om,« siger han.

Er du heller ikke kritisk, i forhold til om din telefon absolut skal være ny, så kan det også betale sig at købe den brugt, lyder det fra mobileksperten.