Så meget er Lego værd

Legos høje vækst og indtjening i endnu et rekordregnskab betyder, at hvis familien ville sælge, kunne de formentlig få omkring 110 milliarder kroner for koncernen.

Legos topchef, Jørgen Vig Knudstorp, styrer et selskab, der potentielt kunne sælges for over 100 milliarder kroner, hvis Lego-famililen ønskede det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Palle Peter Skov

Der er ikke bare plastic i omløb i Lego-selskabet. Der er også rigtig mange penge i byggeklodserne. En amerikansk legetøjsanalytiker vurderer at firmaet kunne blive solgt for omkring 20 milliarder dollar eller 100 milliarder kroner, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

»Jeg tror godt, du ville kunne få 20 milliarder dollar for selskabet. Ingen andre legetøjsvirksomheder i verden har så høj en indtjening, og hvis du tager udgangspunkt i værdien af Mattel, lander du tæt på de 20 milliarder dollar. Det er utroligt, hvad de gør i Lego,« siger Sean MaGowan, legetøjsanalytiker ved den amerikanske investeringsbank Needham i Morgenavisen Jyllands-Posten.

Lego har formået at vende virksomheden fra fallit til succes på få år. I 2007 var omsætningen på lige over 8 milliarder kroner. I dag er omsætningen 23,4 milliarder. Omsætningen steg på bare et år med 25 procent i 2012, blandt andet fordi Lego presser produktionsapparatet maksimalt.

For hver 100 kroner Lego sælger for, tjener virksomheden 71 kroner, når alle udgifter til produktion er betalt. Det er en del højere end verdens største legetøjsproducent og Legos største konkurrent, Mattel, som tjener 53 kroner, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Lego er vokset i hele verden. Der har været vækst i samtlige markeder, og globalt set er markedsandelen øget fra 7,1 procent til 8,6 procent. Dét samtidig med at væksten i USA har oversteget både Mattel og Hasbro, som lå langt efter Lego med en vækst på 20 procent mod konkurrenternes nul og seks procent.

Varemærket Lego er i sig selv mange penge værd. Og det brand har Lego-familien ingen planer om at skille sig af med, trods de mange penge det kunne indkassere. De afviser pure at ville sælge selskabet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.