Så mange milliarder vil IKEA bruge på klimaet

Den svenske møbelgigant IKEA vil bruge i omegnen af syv mia. kr. på klimaforbedringer over de næste fem år.

Foto: Jens Thaysen. Man kan allerede finde solceller på mange IKEA-varehuses tage, men nu vil den svenske møbelkæde intensivere klimaindsatsen.
Læs mere
Fold sammen

IKEA vil bruge 500 mio. euro på vindenergi og omkring 100 mio. euro på solenergi over de næste fem år.

Ydermere vil den velgørende del IKEA Foundation i samme periode øremærke 400 mio. euro til at hjælpe mennesker i de dele af verden, der er mest påvirket af global opvarmning.

Det skriver Financial Times.

Der bliver allerede gjort en stor indsats for vedvarende energi fra møbelkædens side, og den har siden 2009 brugt halvanden mia. euro på vind- og solenergi, blandt andet er der installeret 700.000 solceller på deres egne varehuse for at blive selvforsynende. Men nu intensiverer de altså indsatsen.

IKEA opfordrer andre selskaber til at efterligne deres tiltag. Det kan nemlig være med til at ændre måden, elektricitet udvindes meget hurtigere end forventet.

»Hvis alle selskaber og organisationer gjorde som os, så kunne vi vende elektricitets udvinding til at være vedvarende i 2020 eller kort derefter,« siger IKEAs bæredygtighedsdirektør Steve Howard til Financial Times.

Udmeldingen kommer i forbindelse med et møde i Bonn, hvor der netop bliver diskuteret klimaændringer og formuleret en tekst til forhandling inden FN-klimatopmødet i Paris i december.

Med den gul-blå møbelgigants udmelding sender de stærke signaler om, hvad private selskaber kan tilbyde i kampen mod klimaændringer.