Så kommer første servicepack til Windows Vista

Rygterne har kørt og kørt. Microsoft var på vej med en værktøjskasse, en såkaldt servicepack, der skal rette op på striber af problemer i Windows seneste version, Vista.

Vista er i striber af kommentarer fra bloggere og anmeldere blevet kaldt langsommere end en fuldt ud patchet version af XP. Fold sammen
Læs mere
Foto: Adrian Brown
Microsoft lover altid, at alt bliver bedre og hurtigere ved hvert nyt operativsystem, men Vista er i striber af kommentarer fra bloggere og anmeldere blevet kaldt langsommere end en fuldt ud patchet version af XP - og det var ikke meningen med Vista.

Derfor kommer den første store reperationspakke til Vista først som beta, som ukyndige brugere nok skal holde sig fra og en endelig version - inden 31. marts - som den amerikanske version af Computerworld skriver.

En del af debatten har gået på, om virksomheder skulle vælge Vista som opgradering af deres IT, men det har mange gange været fremhævet, at de bør vente på første servicepack. Derfor vil den formentlig også for alvor sætte gang i Vista salget til erhvervslivet.

Det mener analytikeren Ben Gray fra Forrester Research Inc. ifølge Computerworld.com

Uanset om det er retfærdiggjort eller ej, fortæller erfaringen mange IT-ansvarlige, at de ikke skal købe et nyt Windows operativsystem før efter første servicepack,siger han. Derfor venter han for alvor gennembrud af Vista i midten af 2008.

Og Microsoft har erkendt, at den er på vej.

David Zipkin, højtplaceret produktansvarlig på Vista, siger:

"Det her handler ikke om at tilføje nye features."

Med andre ord: Der skal ryddes op.