Så hurtigt går det: Små lejligheder bliver solgt lynhurtigt

Der er i den grad bud efter lejligheder under 80 kvm. Se hvor lang tid de mindre lejligheder i gennemsnit ligger på markedet.

Lejlighed til salg på Bianco Lunos Allé på Frederiksberg. En ejendomsmægler fra EDC hænger et skilt op i lejlighedens vindue. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Du kommer næppe til at trille tommelfingre længe, hvis du ejer en lille lejlighed.

En ny analyse fra Boliga.dk viser, at små lejligheder på mellem 0-80 kvadratmeter er dem, der bliver solgt klart hurtigst på det danske boligmarked.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i tinglyste lejlighedshandler i første halvår af 2015*, og tallene viser, at boliger mellem 0-80 kvadratmeter er blevet solgt efter 88 dage i snit, mens lejligheder mellem 80-120 kvadratmeter er blevet afsat efter 105 dage i snit. Lejligheder over 120 kvadratmeter har i gennemsnit været på markedet i 149 dage, før køberne har slået til.

Hurtigst på Frederiksberg

Det er især de små lejligheder på det københavnske marked, der er rift om.

På Frederiksberg (postnummer 2000) er boliger på mellem 0-80 kvadratmeter blevet solgt efter blot 49 dage i snit – den laveste salgstid på landsplan – mens Østerbro tager rekorden i størrelseskategorien 80-120 kvadratmeter med en gennemsnitlig salgstid på 57 dage.

Landets største lejligheder ryger hurtigst af markedet på Frederiksberg C, hvor skøderne bliver skrevet under efter 60 dage i snit.

Dyrt i København K

Selvom det tager længere tid at sælge de største lejligheder, kan ejerne glæde sig over, at de ud fra en gennemsnitsbetragtning får flere kroner pr. kvadratmeter.

På landsplan ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på 28.172 kr. for lejligheder over 120 kvadratmeter, mens de mindste lejligheder i snit har opnået en kvadratmeterpris på 23.319 kr.

Tallene dækker dog over ganske store forskelle, alt efter hvor lejlighederne bliver solgt.

I København K, der i øjeblikket ligger helt i top på prislisterne, er lejligheder på mellem 0-80 kvadratmeter blevet solgt for 41.000 kr. pr. kvadratmeter – den højeste kvadratmeterpris på tværs af størrelseskategorierne – mens sælgerne af lejligheder mellem 80-120 kvadratmeter og over 120 kvadratmeter har måttet ‘nøjes’ med ca. 38.000 kr. pr. kvadratmeter.

Andre steder, som f.eks. i København S, er billedet omvendt. Her er det de største lejligheder, som bliver solgt til den højeste kvadratmeterpris, og samme tendens gør sig gældende i blandt andet Hellerup.

Knapt så store forskelle

I Danmarks næststørste by, Aarhus, er det også de mindste lejligheder, der sælges til de højeste kvadratmeterpriser. Her er forskellene dog knapt så store.

Køberne i Aarhus C har i snit betalt 29.959 pr. kvadratmeter for lejligheder mellem 0-80 kvadratmeter, mens boliger mellem 80-120 kvadratmeter er blevet afsat for 29.400 pr. kvadratmeter og lejligheder over 120 kvadratmeter har kostet 27.855 kr. i snit pr. kvadratmeter.

Se kvadratmeterpriserne på din størrelse lejlighed her.

Se salgstiden på din størrelse lejlighed her.

*Der er kun udregnet en gennemsnitlig kvadratmeterpris, hvis der er solgt minimum 20 ejerlejligheder i hver størrelseskategori i postdistrikterne.  Opgørelsen er lavet på baggrund af tinglyste ejerlejlighedshandler i første halvår af 2015. Salgstiderne er udregnet på baggrund af annoncerede og tinglyste lejlighedssalg via ejendomsmæglere og Boliga Selvsalg.