Så farligt er Bestsellers giftige børnetøj

Kræft og allergi er de voldsomme konsekvenser ved at bruge det børnetøj fra Bestseller, som er blevet afsløret for at indeholde for store mængder af de forbudte og giftige azofarvestoffer.

Det er disse to produkter fra Bestseller, som er trukket tilbage på grund af giftige farvestoffer. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis dit barn ikke vil have andet på end en af de mere end 11.000 blå jakker fra Bestseller, som indeholder for højt indhold af azofarvestoffer, så er det tid til at tage kampen.

Det kan nemlig have voldsomme konsekvenser for dit barns helbred at fortsætte med at bruge den.Jo længere tid tøjet bruges, jo større bliver risikoen for skadelige virkninger.

”Farvestoffet bliver nedbrudt efterhånden, som tøjet udsættes for sved, vask og slid, og derved kan der frigives aminer, som potentielt kan give kræft og allergi,” siger Rikke Bille, souschef i Informationscenter for Miljø & Sundhed.

Bestseller erkender, at EUs grænseværdi for azofarvestoffer er overskredet i mere end 13.000 solgte stykker børnetøj, og på den baggrund kan det være fornuftigt af forældre at undgå, at deres børn går med tøjet, mener Rikke Bille.

”Den grænse er sat, fordi forskning har vist, at en større mængde af stoffet øger risikoen for, at man tager skade, hvis tøjet er i nærkontakt med huden,” siger hun.

Berlingske Business har i dag afsløret, at Danmarks største modevirksomhed har solgt børnetøj med for højt indhold af azofarvestoffer, der er på EUs liste over forbudte kemikalier og kan give blærekræft. Det drejer sig om 2.020 grønne cardiganer og 11.316 blå jakker af mærket »name it«, som er blevet solgt fra børnetøjsbutikkerne i Danmark og ti andre lande.