Så falder dommen over Baggers makker

Fredag bliver skæbnen forseglet for svenske Mikael Ljungman, som er tiltalt for bedrageri for en kvart milliard kroner i forbindelse med IT-Factory-skandalen. Business.dk liveblogger.

Mikael Ljungman. Fredag falder dommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens N¿rgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu et kapital i en af Danmarkshistoriens mest spektakulære erhvervsskandaler bliver lukket fredag i retten i Lyngby, når dommen falder over Stein Baggers svenske forretningspartner, Mikael Ljungman.

Anklager Per Justesen kræver en straf på mere end syv års fængsel til Ljungman, som er tiltalt for bedrageri for mere end en kvart milliard danske kroner i forbindelse med IT Factory-skandalen.

Ljungmans forsvarer, Ebbe Mogensen, kræver derimod Ljungman frifundet. Han har forklaret, at Ljungman som alle andre lod sig føre bag lyset af den karismatiske Stein Bagger, og at han end ikke var klar over, at deres forretninger sammen byggede på et ulovligt grundlag.

Mikael Ljungman ejer flere af de virksomheder, som angiveligt har været brugt i forbindelse med Stein Baggers ulovlige leasingkarrusel.

45-årige Mikael Ljungman er i forvejen idømt 10 måneders fængsel for erhvervssvindel i Sverige. Han er desuden fradømt retten til at drive forretning som direktør for sine mange selskaber.

Dommer Karen Hald læser dommen op i Retten i Lyngby klokken 10.30 fredag formiddag.