Så få danske tech-virksomheder sniger sig op i top 500

Alle de andre nordiske lande har flere virksomheder end Danmark blandt de hurtigst voksende teknologiselskaber i Europa.

Fire danske teknologivirksomheder er med på top 500-listen over de hurtigst voksende. Danmark bliver således slået med længder af samtlige, øvrige, nordiske lande. Arkivfoto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Kun fire danske virksomheder er blandt de 500 hurtigst voksende teknologiselskaber i Europa.

Det fremgår af revisions- og rådgivningsselskabet Deloittes årlige rapport »Technology Fast 500«, som udgives for 15 år i træk. Listen omfatter både store og små samt private og offentlige selskaber og dækker både hardware, software, kommunikation, medier og forskellige medicinske teknologier.

Dermed ligger Danmark ubestridt dårligst blandt de nordiske lande, hvor Norge topper med 50 selskaber, Sverige har 37 selskaber, Finland har 17 og Island seks selskaber på listen, som kombinerer teknologisk nyskabelse, iværksætteri og hurtig vækst, målt om på omsætning over de seneste fire år.

E-conomic topper som nummer 188

Softwareselskabet E-conomic topper listen som nummer 188 med en vækst på 539 procent. E-conomic blev dog i maj i år solgt til den norske IT-koncern Visma for halvanden milliarder kroner. Som nummer 276 ligger Adform, der arbejder med digital annoncering, med en vækst på 370 procent.

TimeXtender, som laver software til automatisering af databehandling, er nummer 286 med en vækst på 357 procent. Som fjerde og sidste, danske vækstspringer kommer Neurodan i Aalborg ind som nummer 314. Neurodan udvikler medicinsk udstyr, som genskaber funktionaliteten hos patienter med skader på centralnervesystemet. Her er væksten på 324 procent.

Listen toppes af det hollandske Catawiki med en vækst på 45.080 procent, mens den svenske producent af mobilbetalingsløsninger iZettle er nummer to med en vækst på 30.114 procent.

»Technology Fast 500« dækker Europa, Mellemøsten og Afrika, de såkaldte EMEA-lande.