Så er den her: Super Mario Run kan hentes til iPhone

Spilproducenten Nintendo har frigivet den længe ventede app "Super Mario Run" til iPhone.

Arkivfoto. Spilproducenten Nintendo har frigivet den længe ventede app "Super Mario Run" til iPhone. Fold sammen
Læs mere

En af de mest ventede apps i år er torsdag aften dansk tid blevet frigivet.

Det drejer sig om spillet Super Mario Run, som kan hentes til en iPhone eller en iPad.

Det var spilproducenten Nintendo, der gjorde Super Mario kendt og brugte ham som frontfigur og trækplaster for sine spilkonsoller.

Men nu er et Super Mario-spil for første gang nogensinde udgivet på en anden platform end Nintendos egne.

Selve spillet går ud på at styre en løbende Super Mario igennem en række baner blot ved brug af tommelfingeren, der får den lille blikkenslager til at hoppe.

Konceptet lyder simpelt, men ikke desto mindre forventer analysevirksomheden SensorTower, at Super Mario Run vil omsætte for over 500 millioner danske kroner i løbet af den første måned.

Selve spillet er gratis at hente, men når man har gennemført de første baner, skal man betale 79 kroner for den fulde version.

Det er også planen at lancere spillet til Android-telefoner og -tablets, men der er endnu ikke offentliggjort nogen dato for, hvornår det sker.

Hvis forudsigelserne holder stik, vil 2016 ende med at blive et gyldent år for Nintendo, der i sommer lancerede spillet Pokemon Go, der omsatte for en milliard kroner i den første måned efter lanceringen.

Den japanske spilproducents aktie er af samme årsag blevet dobbelt så meget værd siden begyndelsen af juli.

Og det endda selv om Nintendo skal dele overskuddet fra Pokemon Go og Super Mario Run med en række andre firmaer, der har været med til at udvikle og distribuere spillene.