Så er den gal igen: Toyota tilbagekalder 6,5 millioner biler

For femte gang på fem år tilbagekalder Toyota millioner af biler. Denne gang skyldes det en fejl i elruderne, og 1,1 millioner biler i Europa skal nu forbi et værksted for at få fejlen lavet.

Toyota har nu tibagekaldt 27,4 millioner biler på fem år. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOSHIKAZU TSUNO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er den gal igen. Toyota Motor Corp. meddeler onsdag, at man tilbagekalder 6,5 millioner biler på verdensplan på grund af problemer med elruderne. Ifølge Toyota er det en fejl i produktionen, der gør at snavs kan samle sig i kontakten og på sigt lede til at kontakten kortslutter. Og kortslutningen kan få kontakten til at overophede og potentielt smelte.

Ifølge Reuters drejer det sig om 2,7 millioner biler i Nordamerika, 1,1 millioner biler i Europa og 600.000 biler i Japan, mens resten er spredt ud over resten af verden. Indtil videre er der ikke rapporteret nogle uheld med den pågældende kontakt, men Toyota kalder bilerne på værksted for at få fejlen fikset.

Blandt modellerne er Yariz, Corolla, Camry, RAV4, Highlander og Tundra. Bilerne er alle produceret mellem januar 2005 og december 2010.

Det er langt fra første gang Toyota tilbagekalder biler. Tidligere i år tilbagekaldte de fem millioner biler på grund af problemer med airbags. Året før var det 6,4 millioner biler på grund af fejl med rettet, ledningsnet og sædeskinner. I 2011 tilbagekaldte man 1,7 millioner biler på grund af fejl i rør, der potentielt kunne lede til brændstoflæk. Og i 2010 tilbagekaldte Toyota 7,8 millioner biler på grund af defekte speedere.

Med den seneste tilbagekaldelse er den samlede mængde dermed oppe på 27,4 millioner biler på fem år.