Så dyr blev Twitter-aktien

Det sociale medie Twitter bliver afregnet til 26 dollar per aktie, inden den første notering søsættes torsdag på Wall Street i New York.

Foto: BRENDAN MCDERMID.
Læs mere
Fold sammen

Det oplyser noteringsbankerne med Goldman Sachs Group i spidsen flankeret af Morgan Stanley og JPMorgan Chase.

Det oprindelige introduktionsinterval lød på 17-20 dollar, men den store efterspørgsel fik introduktionsbankerne til at hæve prisen til 23-25 dollar. Alligevel var interessen for de 70 mio. udbudte aktier massiv, og selskabet kan nu se frem til at hente 1,82 mia. dollar via noteringen, der værdisætter Twitter til 14,2 mia. dollar.

- Både virksomheden og investorerne synes at være godt tjent med 26 dollar per aktie. De kunne have fået en højere pris, men de ​​valgte at holde prisen nede for ikke at gentage situationen ved noteringen af Facebook, siger fundmanager Lawrence Haverty fra Gamco Investors i Boston til Bloomberg News.

Børsnotering er den største i teknologisektoren, siden Facebook under tumultagtige forhold gik på børsen sidste år.

Den tweetende guldfugl har valgt New York Stock Exchange frem for Nasdaq, der traditionelt har været teknologiaktiernes børs og i de senere år har sikret sig børsnoteringen af selskaber som Facebook, Linkedin og Yelp.

Twitter så dagens lys i 2006 og er siden vokset til at blive et af de mest indflydelsesrige sociale medier. Det bruges flittigt som kommunikationsredskab af blandt andet berømtheder, politikere, sportsfolk, journalister og medier.

Sammenlagt menes der ifølge nyhedsbureauet AFP at være cirka 232 millioner aktive Twitter-brugere. Profilerne er offentlige, så alle kan vælge at følge med i, hvad der skrives i de kortfattede beskeder, som ikke må overstige 140 tegn.

Twitter blev også anvendt i stor stil, da det arabiske forår begyndte. Her blev det sociale medie blandt andet brugt til at opfordre folk til at demonstrere på Tahrirpladsen i Egyptens hovedstad, Kairo.

/ritzau/FINANS