Så billigt kan du bo i de fire største byer

Selvom priserne i landets største byer peger opad, kan det stadig lade sig gøre at købe en billig bolig. Se her hvordan.

Kan du overtale din bankrådgiver til at låne dig 700.000 kr.? Så kan du købe en ejerlejlighed i København. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Kan du overtale din bankrådgiver til at låne dig 700.000 kr.? Så kan du købe en ejerlejlighed i København.

Selvom priserne i landets største byer peger opad, kan det stadig lade sig gøre at købe en billig bolig, hvis man er villig til at gå lidt på kompromis med størrelsen.

Boligportalen Boliga.dk har undersøgt markedet for de billigste ejerboliger og lejeboliger i landets fire største byer, og i hovedstaden, inklusiv Frederiksberg, er der lige nu 57 lejligheder til salg for under en million kroner. Det svarer til ca. tre procent af det nuværende udbud på ejerlejlighedsmarkedet.Småt med plads
I landets næststørste by, Aarhus, er der i øjeblikket 335 ejerlejligheder på markedet, og 11 af dem kan købes for under én million kroner, mens Aalborg kan byde på 28 stk. i den billige prisklasse, og Odenses købere kan vælge og vrage mellem 48 lejligheder til under en million kroner.
Køberne må dog berede sig på at indrette sig på et begrænset antal kvadratmeter.

Størrelsen på de billigste lejligheder er i de fleste tilfælde under 70 kvadratmeter, og i hovedstaden er der maksimalt 51 kvadratmeters plads for en million kroner.

2.700 kr. om måneden i Odense
Er økonomien eller lysten ikke til et ejerboligkøb, kan man i stedet overveje at leje en bolig.
På Boligas lejeportal Lejnu.dk koster de billigste lejelejligheder i København mellem 4.500-7.000 kr. om måneden i husleje, dog med et begrænset udvalg, mens udvalget af billige boliger i Aalborg og Odense er større med priser mellem 2.700 og 6.000 kr. om måneden. I Aarhus koster den billigste lejelejlighed  7.900 kr. om måneden.

Her er de billigste ejerlejligheder og lejelejligheder på markedet lige nu.

København
Billigste ejerlejlighed
Sorrentovej 16, mf., København S.
Pris: 695.000 kr.


Med et boligareal på 26 kvadratmeter er der ikke plads til de helt store armebevægelser i Amager-lejligheden, men til gengæld er der altan og mulighed for at cykle til Amager Strandpark på 10 minutter.
Se boligen her

Billigste lejelejlighed
Tøndebindervej, København NV
Husleje: 4.500 kr./md


Stuelejligheden i Københavns nordvestkvarter breder sig ud over 37 kvadratmeter og ligger ifølge udlejeren tæt på S-tog og indkøbsmuligheder.
Se boligen her

Aarhus
Billigste ejerlejlighed
Willemoesgade 45, kl., Aarhus N
Pris: 599.000 kr.
Trøjborg-bydelen, hvor lejligheden ligger, er kendt som et af Aarhus mere fashionable kvarterer. For de godt og vel 600.000 kr. får man adgang til 35 kvadratmeter bolig i kælderen, der blandt andet – ifølge mægleren – henvender sig til  “dem, der er trætte af at rydde op”.
Se boligen her

Billigste lejelejlighed
Ny Munkegade, Aarhus C
Husleje: 7.900 kr./md
Der er 81 kvadratmeter at boltre sig på, hvis man lejer sig ind i denne lejlighed i Øgadekvarteret i den indre del af Aarhus.
Selvom lejligheden har to værelser, er den ifølge udlejeren ikke delevenlig.
Se boligen her

Aalborg
Billigste ejerlejlighed
Beatsmindevej 153, 3., Aalborg SØ.
Pris: 548.000 kr.

Aalborg-bydelen Gug huser områdets billigste ejerlejlighed, som breder sig ud over 51 kvadratmeter og ifølge mægleren er et perfekt køb til alle aldersgrupper.
Der er ét værelse i lejligheden, som også har altan.
Se boligen her

Billigste lejelejlighed
Vesterå, Aalborg
Husleje: 3.060 kr./md
Det er noget billigere at få adgang til en lejelejlighed i Aalborg end i Aarhus og København, og  vil man slippe med ca. 3.000 kr. om måneden, kan man overveje at flytte til Vesterå i den centrale del af byen, hvor man kan få en toværelseslejlighed på 52 kvadratmeter.
Se boligen her

Odense
Billigste ejerlejlighed
Thujavej 50, st. 3, Odense SV
Pris: 295.000 kr.
Denne bolig har været på markedet i snart to måneder og byder på 37 kvadratmeter fordelt på et enkelt værelse. Mægleren reklamerer blandt andet med kort afstand til offentlig transport og skønne naturoplevelser.
Se boligen her

Billigste lejebolig
Bredahlsgade, Odense C
Husleje: 4.461 kr./md
I det centrale Odense kan man slippe med 4.461 kr. om måneden for en nyistandsat toværelseslejlighed.
Ifølge udlejeren har lejligheden blandt andet en god entré og et flot køkken.
Se boligen her