Så billigt får du tablets til hele familien

Med et par ekstra klik på nettet kan du for under 3000 kroner få tablets til hele familien. Læs her, hvordan du gør.

Foto: LLUIS GENE

København: Med sin kompakte størrelse er en tablet den perfekte legekammerat, når familien skal spille spil, læse e-bøger eller se streamede film og tv-serier.

Men en tablet, særligt hvis du køber Apples iPad-modeller, kan også være en dyr fornøjelse.

Dog kan du med et par ekstra klik på nettet finde en tablet for under 350 kroner. Vil du købe tablets til hele familien, kan du altså lægge seks af slagsen i indkøbsvognen for knap 2000 kroner.

Netboghandlen Amazon står bag en prisbillig model, Kindle Fire, der bedst kan betegnes som tablettens paperback, forklarer Kenneth Wedmore Lund, der står bag websitet Living Smart TV, der beskæftiger sig med technyheder og gadgets.

- For de fleste i Danmark er en tablet stadig lig med iPad. Men der er en lang række tablets, du slet ikke kan få herhjemme. Der er sket en masse med Amazons modeller, som i starten kun var rene e-læsere, men i dag altså er deciderede tablets, som du også kan bruge til at spille på og se film, siger Kenneth Wedmore Lund.

Amazon Kindle Fire har en skærm på 7 tommer og 8 GB lagringsplads, der dog kan udvides med op til 128 GB med et microSD-kort. Den er halvt så kraftfuld som en iPad; til gengæld koster den kun en ottendel af prisen, påpeger Ramus Elm Rasmussen, webredaktør på mediet Alt om data.

- Der er god grund til at kigge på hvilke behov, du har. Hvis du blot vil bruge din tablet til at spille, se film samt læse bøger og e-mails, kan du sagtens nøjes med nogle af de billigere modeller, siger han.

Amazon sælger ikke officielt deres produkter i Danmark, og det er ikke muligt at få sendt Kindle Fire sendt til Danmark fra den engelske afdeling.

Derfor skal den bestilles på Amazons amerikanske side. Hos forskellige danskbaserede fragtfirmaer som Diners Club Shipping, ShopUSA eller lignende er det muligt at få fragtet varer fra USA til Danmark.

Tjenesterne fungerer på den måde, at du får adgang til en adresse i USA, som du kan bruge som leveringsadresse. Når varen bliver leveret til adressen, modtager du en e-mail eller SMS, som bekræfter, at varen er modtaget.

Derefter bliver varen sendt videre til dig. Kort tid efter modtager du dine tablets, og så kan du og resten af din familie gå i gang med underholdningen - uden at komme op at skændes om, hvis tur det er at bruge tablet'en.

Fakta: Sådan bestiller du varer hjem fra USA:

- Først bestiller du en amerikansk leveringsadresse på eksempelvis ShopUSA, som du kan bruge til din ordre på Amazon. På Amazon bestiller du efterfølgende dine tablets. Hvis du vælger at tilmelde dig tjenesten Amazon Prime, er fragten gratis fra Amazons side.

- Til sidst går du ind på din danske fragtmands hjemmeside og indtaster de oplysninger, du har fået i forbindelse med ordren på Amazon. Omkostningerne for at få fragtet seks tablets til Danmark gennem et selskab som ShopUSA ligger i øjeblikket på knap 900 kroner inklusiv told og moms.

/ritzau/FOKUS