S vil presse på for frit tv-valg

Socialdemokraterne varmer så småt op til at støtte et lovindgreb for at tvinge tv-leverandører til at udbyde kanaler enkeltvis til de danske seere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne skal have adgang til at købe deres tv-kanaler enkeltvis og ikke kun i store programpakker. Det mener man hos Socialdemokraterne, hvor tålmodigheden med tv-leverandørerne er ved at slippe op. Længe har man ventet på, at forbrugerne ville få større valgfrihed - men det går stadig for langsomt, mener partiet.

- Det er på tide, at borgerne får retten til at bestemme over deres egen skærm, siger Benny Engelbrecht, forbrugerordfører for Socialdemokraterne.

Han varsler, at partiet, hvis der ikke snart sker noget, er klar til at gå ind for et lovindgreb, hvor man tvinger tv-udbyderne til at levere kanalerne enkeltvis.

- Det er på tide at sende et klart signal, siger Benny Engelbrecht, der peger på, at der netop nu er stor aktivitet blandt selskaberne, og at fremtidens tv-udbud bliver fastlagt for øjeblikket. Det skyldes blandt andet den forestående lukning af det analoge tv-signal og fremkomsten af den nye konkurrent Boxer.

Socialdemokraterne mener fortsat, at selskaberne skal kunne udbyde fordelagtige pakker. Men Benny Engelbrecht vurderer, at salget af enkeltkanaler også kan være interessant for danskerne, selv om de bliver dyrere end i pakkeformen - blot prisforskellen ikke bliver for voldsom.

Ifølge Benny Engelbrecht kan et politisk pres på tv-leverandører som YouSee, Viasat, Boxer og Canal Digital være med til at sikre bedre aftaler i forhold til tv-kanalerne. Han forudser, at et pres fra samfundets side vil stille tv-leverandørerne stærkere i en forhandling med tv-stationerne.

Socialdemokraternes ordfører erkender, at den nye spiller Boxer er kommet lidt henad vejen med valgfrihed, men finder ikke, at selskabet har været ambitiøst nok på dette felt./ritzau/