S vil hjælpe Radio 100 FM

Socialdemokraterne vil komme lukningstruede Radio 100 FM til undsætning, meddeler medieordfører Mogens Jensen.

Som Berlingske Business kan berette i dag har den hollandske ejer smækket pengekassen i og Radio 100 FM har behov for nye investorer, hvis ikke stemmerne på landets største kommercielle radiostation skal dø ud.

Nu foreslår Socialdemokraterne en usædvanlig håndsrækning til den lukningstruede radiostation, der har forpligtet sig til at betale 22,5 millioner kroner om året for sin sendetilladelse frem til 2011.

”Jeg synes det er vigtigt, at vi har et stærkt DR og DR skal beholde såvel P2 som P4, men det er også vigtigt at vi har den konkurrence til DR som Radio 100 FM om nogen har været med til at give. Derfor finder jeg det helt rimeligt at staten dropper kravet om koncessionsbetaling for kommerciel radio i en periode, hvor disse medier har det rigtig svært,” siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Et bredt politisk flertal kom for nylig frem til en længe ventet radioaftale, der betyder, at de kommercielle radiostationer kan se frem til mere lempelige vilkår, når de nuværende koncessionsperioder ophører. For Radio 100 FM er det først i 2011.

Indtil da har man forpligtet sig til at betale 22,5 millioner kroner om året og meldingen fra Christiansborg har indtil videre været, at man ikke kan ændre på de nuværende aftaler, da man risikerer ballade med de ansøgere, der blev overbudt på radioauktionen i 2003, hvor Radio 100 FM vandt sin sendetilladelse.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til det bemærkelsesværdige forslag fra hverken Venstre eller De Konservative.