S vil fremskynde sager om bevæbnede vagter

Rederiers ansøgninger om væbnede vagter må i nogle sager kunne gøres hurtigere end to uger, mener S-ordfører.

Foto: TIM SLOAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen må sikre, at rederierne ikke bliver stillet dårligt i konkurrencen, fordi det tager lang tid at få godkendt ansøgninger om bevæbnede vagter på skibene. Det mener Socialdemokraternes retsordfører Karen Hækkerup.

Hun vil nu anmode justitsminister Lars Barfoed (K) om et møde for at få undersøgt, om man kan fremskynde processen med at få behandlet ansøgningerne.

- Det må være muligt at screene ansøgningerne, så de sager der haster kommer hurtigere igennem, mener Karen Hækkerup.

Hun peger på, at der kan være andre sager, hvor skibene ikke står lige for at skulle sejle og hvor man derfor kan leve med en lidt længere sagsbehandling.

- Men vi kan ikke acceptere, at en stor skibsnation som Danmark sakker agterud i forhold til andre lande, fordi vi er langsommere på dette område, siger Karen Hækkerup.

Hendes reaktion kommer, efter at rederiet Clipper og organisationen Søfartens Ledere ifølge DR har kritiseret den to uger lange sagsbehandling.

- Skibsfart kan ikke vente i ugevis. Det er beslutninger der tages inden for få dage, og der skal man være sikker på, at man kan få vagter, siger Fritz Gandhorn, direktør i Søfartens Ledere, til DR.

Clipper har registreret sine skibe i Bahamas. Her tager det kun to dage at få grønt lys til at få bevæbnede vagter om bord.

/ritzau/