S: Vi arver et fallitbo hos DSB

Socialdemokraterne ikke vil ikke acceptere, at økonomiske problemer i DSB kommer til at betyde færre afgange.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne anklager den tidligere VK-regering for at have efterladt et fallitbo i DSB

Anklagen kommer, efter at det er kommet frem, at DSB står over for en fyringsrunde. Ifølge Dansk Jernbaneforbund står mellem 234 og 544 lokoførere, og 70 og 500 togførere og stationsbetjente til fyring på grund af mankoen på omkring 800 millioner efter skandalen i DSBFirst.

- Jeg vidste godt, at der var problemer i DSB, men ikke at de var så store. Det er jo noget nær et fallitbo, vi arver, siger Socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke.

Socialdemokraternes trafikordfører slår samtidig fast, at den kommende nye socialdemokratisk-ledede regering ikke vil acceptere, at de økonomiske problemer får
konsekvenser for togtrafikken.

- Den kollektive trafik er en hovedprioritet for os og målet er, at dobbelt så mange skal bruge den kollektive trafik.

- Det betyder selvfølgelig også, at der netop skal være flere afgange, bedre plads i togene og flere rettidige kørsler, siger Magnus Heunicke.

Socialdemokraternes trafikordfører kan - eller vil - dog ikke løfte sløret for, hvor pengene i givet fald skal komme fra.

- Nu forhandler vi jo om et regeringsgrundlag, hvor en del af opgaven er at skabe det økonomiske fundament for en bedre kollektiv trafik, siger Magnus Heunicke.

Den fungerende transportminister Hans Christian Schmidt (V) har foreløbig sagt, at DSB under ingen omstændigheder for eksempel kan halvere antallet af togafgange på grund af selskabets kontrakt med Transportministeriet.

Se TV: DSB: Sparerunde kan koste jobs