S: Tinglysningskaos presser minister

S kalder det den næstbedste løsning, at der er lovet fri proces til borgere, der har tabt penge på digitaliseringen af tinglysningen. Lille plaster, mener SF.

TINGLYSNINGSRETTEN I HOBRO. Til Arkiv. Tinglysningsretten i Hobro hvor den meget omtalte digitale tinglysning foregår. Her exteriør i solskin Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en presset justitsminister, der nu lover fri proces til prøvesager for de borgere, der har tabt penge på forsinkelser i den digitale tinglysning.

Det mener Socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht.

- Jeg er naturligvis glad for, at der er udsigt til en afklaring af de sager, der har trukket meget længe ud og kan kun opfordre til, at prøvesagerne om erstatning bliver fremskyndet mest muligt, siger Benny Engelbrecht.

Han havde hellere set, at der var blevet truffet en politisk løsning i stedet for en domstolsafgørelse, men erkender, at det har der ikke været flertal for.

- Det er glædeligt at man finder resurserne frem. Jeg kan ærgre mig over, at man ikke kunne lave en politisk løsning på et tidligere tidspunkt, men det her er det næstbedste løsning, siger han.

Benny Engelbrecht mener samtidig på, at sagen er dybt pinlig for de tre konservative justitsministre der har siddet med ansvaret for den digitale tinglysning.

- Den digitale tinglysning skulle have været en gevinst for samfundet, men ender sandsynligvis med at blive en meget dyr skandale. Vi kommer derfor heller ikke uden om, at der skal placeres et politisk ansvar, siger han.

Socialdemokraterne har allerede indkaldt justitsministeren i samråd i Folketingets Finansudvalg i sagen. Hos Socialdemokraternes alliancepartner SF er der begrænset glæde over ministerens udmelding.

- Det er et meget lille plaster på såret, siger retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.

/ritzau/