S: Svigt af erhvervsliv at løbe fra aftaler om havmøller

Det er dårligt stil over for dansk erhvervsliv, hvis man skrotter planlagte havvindmølleprojekter, siger S.

Det er dårligt stil over for dansk erhvervsliv, hvis man skrotter planlagte havvindmølleprojekter, siger S. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Det duer ikke at finde penge til at dække det økonomiske hul efter den grønne PSO-afgift ved at sløjfe planlagte havvindmølleprojekter, mener man i Socialdemokratiet.

»Vi mener ikke, man skal slække på de grønne ambitioner, og man skal slet ikke ændre på ting, som allerede er besluttet i en forligskreds. Dansk erhvervsliv skal kunne regne med de aftaler, som indgås politisk,« siger finansordfører Benny Engelbrecht.

Flere medier har fredag erfaret, at regeringen klokken 10.00 vil foreslå skrotning af planlagte havvindmølleprojekter, som en del af finansieringsplanen, der skal dække milliardhullet efter PSO-afgiften.

EU-Kommissionen har underkendt energiafgiften, da udenlandske producenter ikke kan få del i støtten til vedvarende energi, og derfor skal der nu findes 70 milliarder kroner over de næste ti år, der skulle gå til grøn omstilling.

Socialdemokraterne anerkender, at det er en bunden opgave at finde pengene, men man mener ikke, de behøver at blive taget fra de grønne områder.

»Vi synes ikke, man skal skære ned på de grønne ambitioner i Danmark, og dermed også skære ned på områder, der koster arbejdspladser,« siger han.

Hvor pengene så skal komme fra, vil Benny Engelbrecht ikke give et konkret svar på.

Finansministeriet har fremlagt modeller for, hvordan pengene kan hentes, og Benny Engelbrecht forbeholder sig retten til at se, hvad regeringen har lagt sig fast på af forslag, når det fremlægges senere fredag.

»I de analyser der ligger, er der forskellige modeller, der peger på, at man kan finde finansieringsmodeller, der ser relativt interessante ud. Og derfor vil vi godt se helt konkret, hvad regeringen foreslår, inden vi begynder at forholde os til, hvad der så skal ske,« siger han.