S-ordfører trækker banktrussel tilbage

Socialdemokraterne er blødt op i spørgsmålet om, hvorvidt der skal lovindgreb til for at forhindre nye bankgebyrer.

Benny Engelbrecht var tidligere klar til at overveje et lovindgreb til for at sikre svage bankkunder. Nu er han tilfreds med erhversministerens drøftelser med bankerne.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald

»S truer Danske Bank med lovindgreb«.

Socialdemokraternes erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S) erklærede sig på Berlingskes forside 7. januar klar til at »overveje at skride politisk ind«, efter det kom frem, at Danske Bank vil afkræve kunderne et nyt gebyr for blot at have en konto i banken.

Men det er han ikke så klar til længere, efter Jyllands-Posten torsdag kan fortælle, at truslen som planlagt ikke blev fulgt op af erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF).

Mener du stadig, at der skal et lovindgreb til, hvis bankerne ikke selv kan finde ud af det?

- Det handler om at holde øjnene på bolden og sikre, at de svageste kunder kan blive hjulpet. Annette Vilhelmsen har i næste uge et møde med den finansielle sektor og Finansrådet, og hun siger, det er muligt at finde en løsning uden lovindgreb. Og det er jeg selvfølgelig glad for, så de svageste kunder også kan sikres i fremtiden, siger Benny Engelbrecht til Berlingske Nyhedsbureau.

- Vi skal fokusere på det vigtige, nemlig at nogle bankkunder i Danmark kan komme i klemme, og vi skal sammen med den finansielle sektor skal sikre, at de ikke kommer til at tilbage med håret i postkassen. Det er en vigtig sag, og den fortjener ikke, at der skal tænkes i politiske processer, fortsætter han.

Betyder det så, at du ikke længere går ind for en eventuel lovregulering?

- Jeg gentager det gerne. Jeg synes, det er dejligt, hvis Annette Vilhelmsen i næste uge kan finde en løsning med den finansielle sektor, og jeg glæder mig til, at der kommer en konklusion på det møde, siger Benny Engelbrecht.

Jyllands-Posten skriver torsdag, at Annette Vilhelmsen var klar til at kræve en lovstramning over for bankerne. Det kommunikerede hendes rådgivere ud til blandt andre Benny Engelbrecht, der i flere omgange erklærede sig klar til at se på en lovstramning. Men Annette Vilhelmsen trak ifølge Jyllands-Postens oplysninger i land og meldte i stedet ud, at »det vigtigste for mig, det er, at man som kunde kan få en fair og rimelig konto«.

Det skal hun nu forsøge at sørge for på et møde med Finansrådet og den finansielle sektor.