S: Mediereform skal indfases langsomt

Socialdemokraterne er lydhøre over for de mange reformforslag i dagens mediestøtteudredning, men ønsker ikke en hastig revolution af støtteordningen.

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, ønsker en langsom revolution af mediestøtten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne tøver ifølge Journalisten med at gennemføre de mange reformforslag af den danske mediestøtte, som blev præsenteret i dagens medieudredning.

"De skal indfases langsomt og først iværksættes på den anden side af finanskrisen," siger Mogens Jensen.

Den socialdemokratiske medieordfører understreger i forbindelse med dagens udredning, at at den store revolution ikke skal ske alt for hurtigt.

"Det er vigtigt, at en ny ordning tager hensyn til hele fødekæden i det danske medielandskab og særligt de medier som bedriver dybdeborende journalistik."

Advarsel mod smalt medieforlig
Mogens Jensen er enig i, at det nuværende mediestøttesystem er utidssvarende, understreger dog samtidig, at ændringer ikke må gå ud over danske public service-medier.

"DR skal for eksempel ikke gøres dårligere fordi andre dele af mediebranchen er i krise bl.a. på grund af finanskrisen. Der er behov for et stærkt, dansk modsvar til det store udenlandske medieudbud, og det kræver et stærkt DR og stærke TV-2-regioner, der kan give alle danskere et godt og varieret medieudbud."

Han advarer samtidig regeringen imod et smalt medieforlig.

"Hvis kulturministeren, som hun har antydet, går efter et smalt medieforlig, kan hun imødese ændringer af et sådant efter et regeringsskifte" siger Mogens Jensen.