S kræver store næser i sag om tinglysning

Socialdemokraterne kræver kompensation til borgere og store næser til Justitsministeriet i sag om den omstridte digitalisering af tinglysningen.

Hvis Brian Mikkelsen (K) stadig havde været justitsminister, burde han gå af, mener Socialdemokraterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens N¿rgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis Brian Mikkelsen (K) stadig havde været justitsminister, burde han gå af.

Så hård er Socialdemokraternes dom over Justitsministeriet som følge af dets rolle i den omstridte digitalisering af tinglysningen.

Rigsrevisionen offentliggør senere tirsdag sin rapport om sagen. Ifølge DR Nyheder står Justitsministeriet til voldsom kritik i rapporten, som stempler hele processen som et "højrisikoprojekt".

Læs også: Hård kritik af digital tinglysning

- Det er en meget alvorlig sag, som kan sammenlignes med sagen om kreativ bogføring i Skatteministeriet, da Anders Fogh Rasmussen var skatteminister. Det medførte jo dengang, at han måtte gå af, siger forbrugerordfører Benny Engelbrecht (S).

- Nu kan man jo ikke bede en forhenværende justitsminister om at gå af, men det må bringe et alvorligt hak til Brian Mikkelsen i forhold til hans embedsførelse, fortsætter Benny Engelbrecht.

Se også: Web-TV: Boligadvokater klar til kamp for tinglysningserstatning

Heller ikke Brian Mikkelsens forgængere, Lene Espersen og Lars Barfod, skal holdes ansvarsfrie, mener Benny Engelbrecht.

Tinglysningen blev digitaliseret for at gøre sagsbehandlingen nemmere og hurtigere for forbrugerne, ligesom der ville være penge at spare i form af besparelser på personalet.

Læs også: 265.000 kr. i bonus til tinglysningsdirektør

Men borgerne oplevede i de første mange måneder væsentligt længere ventetider, når de skulle have deres ejendomshandler tinglyst, og enkelte borgere har tabt op mod 100.000 kroner på grund af ventetiderne.

- Jeg forventer, at den nuværende justitsminister viser handlekraft og indkalder Folketingets partier til en drøftelse af, hvordan vi sikrer kompensation til de borgere, der har tabt penge som følge af forsinkelserne, siger forbrugerordføreren.