S kræver reform af finanstilsyn

Bankernes vagthund, Finanstilsynet, skal både have langt bedre bid og nyt seletøj, hvis det står til Socialdemokraterne.

Læs mere
Fold sammen
Tilsynet dumper i håndteringen af finanskrisen og i særdeleshed i Roskilde Bank-skandalen, og derfor er det nødvendigt med en større reform af både Finanstilsynets organisering og opgaver, mener Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen.

Venstre er med et stykke af vejen, mens De Konservative og Finansrådet har svært ved at se det geniale i forslaget. Det skriver dagbladet Børsen.

»Hvis ikke staten havde skudt milliarder i en redning af finanssektoren, havde vi oplevet en massakre. Det er alvor, det her, og det er også derfor vi nu må gøre noget alvorligt ved det for at sikre, at det aldrig sker igen. Vi har set, at deregulering i hvert fald ikke er vejen,« siger Henrik Sass Larsen, politisk ordfører for Socialdemokraterne.

Partiet vil blandt andet flytte Finanstilsynet fra Økonomi- og Erhvervsministeriet til Nationalbanken for at sikre det såkaldte armslængde-princip om total uafhængighed. Ifølge S var daværende økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) i et eller andet omfang orienteret om problemerne i Roskilde Bank-affæren, men greb ikke ind.