S kræver Capinordic Banks bagmænd stoppet

Socialdemokraterne kræver nu, at der bliver sat en stopper for, at de finansfolk, der stod bag Capinordic Banks krak, fremover kan sidde i bankers bestyrelser

Den nu krakkede rigmandsbank Capinordic Banks danske hovedsæde i Hellerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraternes finanspolitiske ordfører Morten Bødskov kræver økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) på banen, skriver dagbladet Børsen.

Det sker efter, at dagbladet Børsen har afsløret, at Capinordic Bank - som blev erklæret konkurs i februar - kun havde mellem 35 og 40 kunder med lån i banken.

Flere af lånekunderne var samtidig at finde i aktionærkredsen bag selskabet Capinordic A/S, som ejede Capinordic Bank frem til konkursen i februar i år. De fleste tilhørte kredsen omkring den såkaldte milliardærklub, som blandt andre tæller Erik Damgaard, Lasse Lindblad og Peter Forchhammer.

Den lille kreds af kunder med lån i banken havde sammenlagt lånt omkring 1 mia. kr. Pengene til udlånene kom primært fra bankens filial i Sverige, hvor banken med en aggressiv markedsføring kaprede svenske kunder, som benyttede banken til almindelige indlån.

»De nye screeningsregler for bankledelser og bankbestyrelser, som Finanstilsynet nu er blevet udstyret med, skal have konsekvenser her. Jeg går ud fra, at de her folk ikke kan sætte deres ben i en bankbestyrelse igen,« siger Morten Bødskov.

Da Capinordic Bank gik konkurs, blev bankens aktiver overtaget af statens skraldespandsselskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet. I den forbindelse iværksatte det statslige selskab en advokatundersøgelse, som skal klarlægge, om der er begået ansvarspådragende eller strafbare handlinger i Capinordic Bank.

Undersøgelsen, som gennemføres af advokat Carsten Fode fra Kromann Reumert, ventes ifølge dagbladet Børsens oplysninger at være færdig i begyndelsen af maj.